spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Preşedintele Traian Băsescu: „Duicu nu a fost în birou la mine să facă trafic de influenţă, ci în birou la premier”

- Advertisement -

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat Gândul, că premierul Victor Ponta este un politician corupt, amintind de ordonanța ASF, dar și de traficul de influență al baronului PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, chiar din biroul premierului, potrivit procurorilor DNA.
Principalele declarații ale președintelui Băsescu:

  • Despre acuzațiile că se implică în campania pentru europarlamentare pentru PMP: Categoric, nu am încălcat Constituţia, el plagiază în felul lui tentativele de suspendare care au fost în 2007 şi 2012, în avizul numărul 1 din 2007 CCR stabileşte clar plaja pe care preşedintele se poate plimba pe spectrul politic: se poate implica în dezbateri.
  • Constituția spune că președintele nu poate fi membru al unui partid. Dar avizul 1 din 2007 spune clar că președintele este susținut de un partid. Deocamdată singurul partid care afirmă că va susține programul pe care l-am inițiat este PMP. Deci acesta partenerul meu politic.
  • Eu am constatat un lucru foarte grav: premierul Ponta a confiscat campania pentru PE și a transformat-o pentru prezidențiale. Am supus spre dezbatere partidelor un set de teme, ce a făcut Victor Viorel Ponta: s-a lansat într-o campanie prezidenţailă. Nu am văzut-o pe doamna Creţu, capul de listă, ci doar pe domnul Ponta.
  • Victor Viorel este numele lui. Are nume de floricică. Este floricica patriei.
  • Eram la Neptun, cei de la PMP au venit pe litoral şi i-am invitat la Neptun pentru câteva ore şi la un moment dat mi-au arătat un tricou şi la puteau fi cu orice mesaj, că nu era doar acest tricou, am făcut poze de grup şi cu fiecare în parte, am pus-o pe Facebook, nu e pe afişe electorale ,nu e vina lor că a fost preluată de toate televiziunile Vreau să mulţumesc Antena3 şi RTV că au popularizat nişte fotografi din zi de vacanţă, nu te îmbraci cum vrei în zi de vacanţă, nu eu am dat.
  • Când poartă eticheta cu Lacoste , e mai grav, face publicitate la o firmă comercială şi să-l întrebăm câţi bani ia.
  • Ponta are nevoie de cineva care să i se opună, altfel va acoperi țara cu o campanie deșănțată. A preluat servicii de informații din structurile guvernamentale, și-ar băga mâinile și în CSAT.
  • Am obligația să creez o opoziție la Ponta. Nimeni nu pare capabil să o creeze, nici Vasile Blaga, nici altcineva. Nu putem lăsa acest derapaj democratic, în care Ponta pare să acapareze tot.
  • Victor Ponta a furat startul, făcând lucruri extrem de toxice. De exemplu, apărarea baronilor și a lui Voiculescu. El spune că vrea să termine cu regimul Băsescu, substituindu-l cu ce? Cu regimul baronilor și a lui Voiculescu.
  • Le voi dona un salariu de președinte celor de la PMP. Constat că nu prea au bani, de aceea le donez salariul pe luna aceasta.
  • Dacă se ascunde până pe 25 mai şi nu mai iese la televizor şi îi promit că nu îl mai atac şi să se dea jos de pe afişele USD. E în campanie prezidenţială şi face un lucru necinstit, e un puternic derapaj al premierului Ponta.
  • Pentru România ar fi o adevărată nenorocire încă o suspendare, dar cum am mai spus mă voi bate cu ei cu PSD.
  • Am o acţiune de contraatacare a acţiunilor unui premier care minte încontinuu. E un laş. Iată ce a spus la Certeze când a fost fluierat, m-a rugat preşedintele să vă salut, a încercat să scape făcând apel la preşedinte. Eu nu i-am dat niciodată vreun mesaj pe care să-l transmită în numele meu. A încercat să scape prin minciună. I-a păcălit în primă fază pe oameni, apoi l-au fluierat din toţi rărunchii.
  • Văd o ură la Vasile Blaga i-aş recomanda să fie mai calm, nu recunosc în el omul care a fost ministru pentru că şi-a dus campania în interiorul PDL cu minciunile PSD. Au fost minciunile lui Voiculescu şi PSD, de aceea m-am desprins de conducerea PDL, fără a uita să-i iubesc pe membri de rând ai PDL.
  • Are calităţi Elena Udrea, e un om cinstit, nu ştiu să fi luat bani, ştiu că a venit cu o stare materială foarte bună, a venit cu Mercedes, casă şi terenuri spre deosebire care au venit cu un singur costum în politică şi acum au vile peste tot. Uitaţi-vă la Dragnea şi la baronii din Caraş Severin şi toţi au vile pe malul Dunării. Nu am mai reproşat nimic şi eu venit în politică cu bani şi Audi 80.
  • Elena Udrea are calităţi morale pentru a fi preşedinte, nu ştiu dacă are forţă să ia voturile, haideţi să vedem rezultate de la orice om are dreptul să aibă această aspiraţie
  • E pe afişe pentru că a vrut să facă un transfer către partid
  • Dacă ar candida, aş pune votul meu în urne pentru Elena Udrea, nu am întrebat-o
  • În disputele televizate, Elena Udrea l-ar bate pe Victor Ponta
  • Un turnător, în 2007, atunci nu avea o condamnare la cinci ani de închisoare, dar turnător era de atunci, a fost pus în fruntea comisiei pentru suspendarea mea
  • Eu am ştiut că va ieşi cu bileţelul roz, nu am ştiut, dar am convenit, nu am obligat-o, dar am convenit. Acel bileţel pentru mine reprezintă foarte mult, e stadiul la care era justiţia în primul meu mandat
  • Nu văd nimic ridicol pentru că mi-a venit în cap diferenţa între un politician femeie care are curaj să sară şi Victor Viorel Ponta care era o barcă gonflabilă într-o apă de 20 de cm, trasă de jandarmi cu epoleţi
  • Elena Udrea a sărit pentru ea şi propagandistic, a fost un element cert. L-aş comenta şi pe el , Victor Viorel Ponta dacă e om serios sare cu paraşuta şi eu îl comentez în direct, Victor Viorel ar putea sări cu paraşuta.
  • Victor Viorel, floricica naţională este un pericol pentru democraţie, pentru că vrea să schimbe regimul Băsescu în care funcţionează justiţia cu regimul baronilor. Crin Antonescu s-a desprins de sub influenţa turnătorului Voiculescu, ceea ce e mare lucru.
  • Cel care face ţăndări instituţiile statului e Victor Viorel Ponta, nu mă amestec în problemele interne ale PSD, nu aş vrea să dau verdicte la atmosfera din PNL.
  • Antonescu joacă riscant, cum a jucat şi Blaga, măcar Blaga nu a spus că îşi dă demisia.
  • Un comentariu de analist, poate că Iohannis ar fi o figură mai proaspătă dacă s-ar retrage Crin Antonescu, a fost una din declaraţiile mature şi surprinzătoare pentru mine, care nu a exclus posiblitatea la un moment dat de a nu candida. Un politician care lasă loc în favoarea obiectivului de a nu avea PSD şi la Cotroceni înţelege imperativele.
  • În ceea ce mă priveşte sunt un politician care se consideră că nu sunt deasupra legii.
  • Victor Ponta este un politician corupt, care a adus corupţia în actul de guvernare. Deocamdată, Parchetul anchetează celebra ordonanţă ASF, care a fost ilegală, promovată prin trafic de influenţă, via Chiţoiu şi aprobată de Ponta într-o noapte, fără ca ceilalţi membri ai Guvernului să ştie. Corupţia cu ASF s-a oprit pe biroul lui Ponta. Duicu nu a fost în birou la mine să facă trafic de influenţă, ci în birou la premier, să pună şefi de poliţie pe la Mehedinţi, nu la mine în birou a fost.
  • Despre posibilitatea de a intra la închisoare: Un om trebuie să aibă tăria de a acoperi orice întâmplări din viaţa lui
  • Despre situația din Ucraina: Nu mi se pare că este nevoie să dăm acest semnal, convoci CSAT pe o chestiune punctuală, este război civil în Ucraina, a fost ocupată Crimeea de Federaţia Rusă, spuneţi-mi un stat din regiune care şi-a convocat structura supremă de securitate, nu trebuie dat acest semnal, România nu este în pericol de a fi atacată. Am văzut vânzoleala lui Ponta la MAI, MAPN, informaţiile despre Ucraina nu sunt acolo, sunt alte instituţii care îi dau informaţiile şi lui şi mie, primeşte de la Direcţia Armatei, de la SRI. Zilnic se primeşte cel puţin o evaluare, dacă nu două, suntem la curent cu tot ce se întâmplă. Ce să stabilim azi legat de Ucraina? Ce poziţie avem faţă de Slaviansk? Minoritatea rusă din estul Ucrainei este parte a poporului, în ea nu poţi trage cu armata, ci trebuie să faci un dialog.
  • M-am întâlnit cu subsecretarul de stat Rose, au trimis un subsecretar de stat. Au fost discuţii legate de securitate, SUA îşi asumă integraitatea teritorială a României.
  • Nu ştiu ce urmăreşte domnul Ponta, dar poziţia lui de a evita întâlniri cu trimişi ai SUA este foarte bine primită la Moscova. Nu sunt vizite oficiale, ci vizite de lucru. Asta nu înţelege Victor Viorel, Moscova descifrează naveta emisarilor , faptul că nu îi primeşte îi face brav pentru Moscova.
  • S-ar putea să nu ştiu tot ce a stabilit Washingtonul cu Moscova, ce a discutat preşedinţii Putin şi Obama. Eu am ieşit pentru a poziţiona România, aşa cum arată lucrurile ne îndreptăm spre un război civil.
  • E un eşec acordul de la Geneva, ca şef al diplomaţiei româneşti nu îmi sunt permise erorile. Nu puteam să nu exprim o poziţie a Românie, îngrijorare.
  • Eu consider Rusia o putere regională şi nu una globală, ştiind doar ceea ce ştim la nivel de declaraţii publice mi se pare că trebuie făcut mai mult, sugeram că acea parte a cetăţenilor ucrainieni care se declară pro-ruşi trebuie să fie parteneri de dialog pentru Kiev, dar nu cei care dărămâ elicoptere, ci cetăţeanul care nu are armă în mână.
  • Declaraţia mea a fost duminică, iar luni, ceea ce demonstrează că şi Germania are o frământare, a spus că acordul de la Geneva nu a fost eficient şi a propus o nouă rundă Geneva, în care să organizeze mese rotunde privitoare la situaţia din estul Ucrainei, în care cetăţenii de etnie rusă să fie parte a dialogului. Cei cu arme sunt terorişti.
  • Mă surprind fetele mari care dau ochii pe spate când aud de recrutare, nu e un risc de război. Se pot trimite trupe de menţinere a păcii în regiune.
  • România are 40.000 de militari care şi-au terminat misiunea în Irak şi Afganistan, ruşii nu au mai luptat de 20 de ani.
  • Vreau să văd dacă bălteşte apa pe terenuri, voi pune poze pe Facebook când voi vedea cum arată orzul şi grâul semănat. Fata mea are o rată lunară de 5.000 – 6.000 de euro, poate suporta rata, dar ar dori să mai reducă plăţile. Banii se scot. În 15 – 20 se amortizează investiţia.
  • Comisia senatorială a constatat că s-a luat corect creditul, în comisia de la Camera Deputaţilor nu mai ştiu ce fac cu raportul pentru că a început ancheta penală, normal ar trebui să înceteze activitatea. Ioana n a cumpărat de la cetăţeni pământul, ci l-a cumpărat şi a semnat cu proprietarul italian, a fost fiica proprietarului italian.
  • A fost un cumpărător de bună credinţă, a verificat la cadastru dacă sunt intabulate. Dacă în procesul de restituire sunt nereguli şi instanţa va contesta că sunt împroprietăriri ilegale, tot instanţa va decide ce se întâmplă cu terenul, poate decide că o parcelă să revină la stat, nu se va opune nimeni.
  • Dacă acest lucru se întâmplă, cei vinovaţi de fraude în procesul de împroprietărire să răspundă, dacă se constată fraudarea procesului de împroprietărire. Instanţa trebuie să meargă până la prefect, că el a semnat împroprietărirea.
  • PSD uită de Fundulea, că îşi bagă singuri gâtul în laţ, nu îi las să uite de restituirile din Timiş. Aş vrea să văd generalizată acţiunea de la Nana. Ştiţi ce pare extrem de urât dacă nu sunt fraude, îndrăzneala de a ieşi din modul în care politicienii pun mâna pe terenuri e condamnabil.
  • Aş vrea să pornească un proces de control în care să vedem câtă dreptate au cei care se plâng cei care trimit petiţii după petiţii că li s-a furat moştenirea.
  • Deocamdată, terenul este al băncii, plătim rate. Nu am un standar mai scăzut de viaţă decât în vremea când navigam. M-a găsit revoluţia cu Audi 80, apartament cu patru camere, cu bani. Am adus maşina pe roţi, cu numere din Belgia.
  • Ar exista tentaţia de a ajunge premier, dar nu mă va desemna nimeni. Mizaţi pe faptul că Elena Udrea va câştiga alegerile prezidenţiale, cred că în ipoteza asta m-ar numi Elena Udrea.
  • Dacă ar participa la o dezbatere cu Victor Ponta: Cu multă plăcere, ar fi necesară românilor o astfel de dezbatere, eu şi Victor Ponta. Cu multă plăcere, ar fi o dezbatere utilă românilor. Un preşedinte care a dus ţara prin criză, şi un premier care ar duce. O fac cu multă plăcere această dezbatere. Eu nu sunt pretenţions, decât fac o observaţie, eu aş opta pentru un interval de două pentru a dezbate mai multe problem şi în detaliu.

Cititi:http://www.evz.ro/presedintele-traian-basescu-invitat-la-gandul-live-de-la-ora-1100-live-text.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.