spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Stadion de 15.000 de locuri, pentru municipiul Suceava

- Advertisement -

Municipalitatea suceveană se pregăteşte să atragă finanţări europene de zeci de milioane de euro, pentru realizarea unui nou complex sportiv, în zona Metro, principala investiţie urmând să fie un nou stadion, cu 15.000 de locuri.

„Un obiectiv la realizarea căruia ţin foarte mult este un complex sportiv modern. Suntem în faza studiului de pre-fezabilitate, urmează să facem studiul de fezabilitate, să obţinem indicatorii tehnico-economici, astfel încât, în măsura în care vor fi disponibile fonduri europene pentru astfel de lucrări, să le accesăm. Avem deja o primă fază a acestui proiect, care include un stadion cu 15.000 locuri”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

La o primă estimare, costurile stadionului sunt de aproximativ 18 milioane de euro, ceea ce reprezintă cam 1.200 de euro pentru un loc la stadion, conform specialiştilor.

„Singura noastră soluţie de a avea un stadion nou este să prindem fonduri europene. Primăria nu are atâţia bani să facă un stadion nou, iar un parteneriat public-privat este greu de pus în aplicare, pentru că un investitor ar amortiza foarte greu această investiție. Au mai fost propuneri, de la unii, care îți cer să le dai jumătate de oraş şi să facă în schimb un stadion…aşa ceva nu se poate”, a adăugat edilul sucevean.

Realizarea de stadioane şi complexe sportive, din fonduri europene, ar putea deveni o realitate ca urmare a negocierilor care se poartă în acest sens de către oficialii României cu reprezentanții Uniunii Europene, pentru a fi incluse în următoarea sesiune de finanţare, după modelul Poloniei, care a avut această facilitate.

„Sunt foarte mulţi primari din România care au ridicat această problemă, vor să construiască stadioane, care să le înlocuiască pe cele vechi, de zeci de ani de zile”, a precizat Lungu, care a avut discuţii pe această temă şi în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România.

O particularitate a stadionului proiectat pentru Suceava o reprezintă prezenţa pistei de atletism, care nu mai este prevăzută în stadioanele moderne care se construiesc în lume, dar care a fost solicitată expres în acest caz, pentru a exista astfel şi infrastructura necesară acestui sport.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-05-05/Stadion-de-15000-de-locuri-pentru-municipiul-Suceava#ixzz30v4NtxKi

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.