spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

ATAC cu arme albe într-o gară, soldat cu un MORT și șase RĂNIȚI

- Advertisement -

Şase persoane au fost rănite, azi, într-un atac prin înjunghiere în gara din Guangzhou, în sudul Chinei, a anunţat poliţia locală.
În jurul orei locale 11:30 (03:30 GMT) „persoane înarmate cu cuţite au atacat pasageri în principala gară din Guangzhou”, a precizat Biroul de securitate publică, scrie AFP, citată de Agerpres.

Forţele de ordine au intervenit rapid şi au deschis focul, nimerind unul din agresori. Şase răniţi au fost spitalizaţi.

Potrivit Cotidianului Poporului, publicaţia oficială a Partidului Comunist chinez, atacatorii, patru bărbaţi purtând şepci de culoare albă, au ignorat somaţia poliţiştilor, care au deschis focul.

Unul dintre atacatori a murit, altul a fost arestat la locul faptei, iar ceilalţi doi au reuşit să scape, informează ziarul citat.

Atacul intervine la mai puţin de o săptămână după un atentat cu cuţit şi explozibili în faţa gării Urumqi, capitala regiunii vestice Xinjiang, în care doi atacatori în civil şi un civil au murit, iar alte 79 au fost răniţi. Atacul a fost atribuit de către autorităţi „’extremiştilor religioşi” musulmani din Xinjiang.

În martie, un atac cu armă albă a fost comis de un comando de atacatori în gara Kunming (sud-vest), soldat cu 29 de morţi şi 143 de răniţi, în ceea ce media locale au numit „11 septembrie chinez”.

Cititi: http://www.evz.ro/atac-cu-arme-albe-intr-o-gara-soldat-cu-un-mort-si-sase-raniti.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.