spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Zdrobită în bătaie de fiu / Moartă după trei zile de agonie

- Advertisement -

*O femeie din Moldoveni a murit la spital, după ce a fost zdrobită în bătaie şi ţinută trei zile în casă *Constantin Popescu este o mână de om, cu handicap fizic, dar care-şi pierde minţile când bea

O femeie în vârstă de 69 de ani, din satul Hociungi, comuna Moldoveni, a murit de mâna fiului.

Duminică, pe 27 aprilie, într-un moment de furie alimentată de alcoolul consumat şi certurile mamei, Constantin Popescu (34 de ani) a tăbărât cu pumnii şi picioarele şi a lovit-o mai ales peste faţă, dar şi peste corp, până s-a răcorit. Femeia cu care trăia de vreo patru ani nu a putut interveni, pentru că bărbatul ar fi nenorocit-o şi pe ea, cum a mai făcut.

Apoi, fiul şi-a lăsat mama să agonizeze trei zile. Când a văzut că nu se mai dă jos din pat nici pentru nevoile ei, Constantin Popescu şi-a dat seama că a exagerat. Pe 30 aprilie a chemat salvarea, o ambulanţă a transportat bătrâna la spital, dar în ciuda eforturilor medicilor, n-a mai putut fi salvată. Femeia avea câteva coaste rupte, organele interne zdrobite şi răni grave la cap care i-au adus moartea. “În data de 02.05.2014, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț, procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 34 de ani, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de omor. În urma decesului unei femei de 69 de ani și a efectuării necropsiei de către Serviciul de Medicină Legală Neamț, la data de 02.05.2014 s-a constatat faptul că moartea victimei a fost violentă, leziunile putând fi produse prin lovire cu mijloace, corpuri și de corpuri contondente” a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

*Suspectul a fost arestat sâmbătă

Sfârşitul era previzibil, fiind doar o chestiune de timp. Crima s-a petrecut la Horia, acolo unde fiul locuia de vreo câţiva ani cu o femeie cu care avea un copil. Mama lui Constantin Popescu venise astă iarnă să locuiască la fiul ei, întrucât era bătrână, singură şi nu prea o mai ţineau puterile. Traiul cu fiul ei nu era unul uşor, liniştit. Unicul fiu a moştenit tulburările psihice ale tatălui, Constantin, mort de câţiva ani buni. Cât a trăit, Constantin a fost spaima soţiei şi a vecinilor. La băutură făcea scandal urât şi se lua de toată lumea. Problemele psihice ale tatălui au fost moştenite de fiul său, iar consumul de alcool îi amplifica furiile. La asta se adaugă şi infirmitatea fizică, un gheb pe care Constantin fiul îl avea din naştere. Nu muncea nicăieri stabil, ci pe unde se ivea. Aşa a cunoscut-o pe cea care i-a făcut un copil, când a mers la Horia să muncească în gospodăria unui localnic. În casa femeii a adus şi toate tarele sale, nici venirea pe lume a copilaşului nu a avut darul de a-l mai îmblînzi. Iar de multe ori, după ce bea, îşi vărsa nervii pe femeie.

Constantin Popescu a fost arestat sâmbătă de Tribunalul Neamţ, pe 30 de zile. Urmează ca anchetatorii să-l supună unei expertise psihiatrice prin care să se stabilească dacă are discernământ şi dacă suferă de tulburări psihice.

*”E o mână de om, nu mi-a venit să cred!”

Mama lui a fost adusă ieri de la Horia şi înmormântată la Hociungi, de rude. “Soţul ei fusese din Hociungi şi sunt aici mulţi unchi şi mătuşi ai fiului, dar nu se înţelegea cu ei”, spune Ionel Ghimpu, viceprimarul de Moldoveni. “Ştiu că făcea succesiunea şi venea după documente la primărie şi nu se puteau înţelege de la moştenire. Cu nimeni nu se înţelegea! Am auzit că el şi-a ucis mama şi nu mi-a venit să cred. E o mână de om, are şi un handicap fizic la spate, e şi puţin afectat psihic, dar când bea făcea tare urât, la fel ca tatăl lui. Păcat de aşa o familie, erau gospodari, moşteniseră de la tatăl celui bătrân, şi fraţii lui, rudele de aici, toţi sunt oameni bine, înstăriţi. Doar la ei necazul ăsta! Iar el e singurul lor copil. Şi ea, tot aşa, micuţă, dar se mişca, muncea pe lângă casă, numai că era singură şi s-a dus, parcă chemată de moarte”, a mai spus vicele de Moldoveni.

Cristina IORDACHE

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/zdrobita-bataie-de-fiu-moarta-dupa-trei-zile-de-agonie/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.