spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Bestialitate dusă la extrem! Brăileanul ucis la Moviliţa nu mai avea niciun organ întreg

- Advertisement -

Omorul s-a petrecut la orele serii, pe fondul băuturii şi a certurilor u proprietarul fermei le lăsase vin, urmand ca dimineaţa următoare să le dea banii pentru munca efectuată u cei doi veri din Vaslui au lăsat victima în fermă, şi-au luat banii şi au plecat acasă u cei doi au fost arestaţi sambătă

Autorii faptei de omor petrecută în cursul serii de joi spre vineri la o fermă privată din apropierea comunei Moviliţa, în punctul “La baston” au fost arestaţi sambătă. Ilie şi Valter Călin, de 43 respectiv 44 de ani, cei doi veri din comuna Dragomireşti, judeţul Vaslui, au fost aduşi la Focşani încă de vineri seară. Cei doi au lucrat împreună cu brăileanul Vasile Vlaicu la muncile agricole din această perioadă, fiind găzduiţi de proprietarul terenului într-o fermă aflată la caţiva  kilometri de comuna Moviliţa. Joi, cei trei au terminat munca pentru care au fost tocmiţi, au primit şase litri de vin urmand ca în cursul dimineţii următoare aceştia să îşi ia şi banii. Din păcate însă, alcoolul şi nişte discuţii în contradictoriu au transformat ferma în scena unui omor. După cum au stabilit anchetatorii, cei doi veri au “tras” mai  tare pentru a termina mai repede munca pentru care s-au angajat. Acest lucru nu a fost tocmai pe placul brăileanului de 45 de ani care le-a reproşat, chiar şi în seara crimei, acest lucru celor doi vasluieni. Conform declaraţiilor date în cursul audierilor de Ilie şi Valter Călin, Vlaicu le-a reproşat că ar fi trebuit să mai tragă de timp pentru a mai castiga timp şi bani. Cu capul plin de alcool, cei trei au început să se certe şi, de la un moment dat, să se îmbrancească. Ambii vasluieni au susţinut că Vlaicu a fost cel care a început cu ameninţări şi cu violenţe, moment în care lucrurile au scăpat de sub control. Cei doi i-au aplicat brăileanului mai multe lovituri cu o bată din lemn, cu pumnii şi picioarele. Vlaicu a căzut la pămant însă, cel mai probabil, cei doi autori au continuat să-l lovească. Asta explică faptul că din concluziile preliminare ale medicului legist, victima nu mai avea aproape niciun organ întreg, pe langă multiplele fracturi la nivelul mainilor şi picioarelor. După ce au realizat ce au făcut, cei doi au aşteptat dimineaţa şi s-au dus la proprietarul fermei, şi-au luat banii şi au plecat către casă. Pentru că se înţelese şi cu brăileanul pentru a-i da banii, proprietarul fermei a ajuns la acesta şi l-a găsit fără suflare, moment în care a anunţat autorităţile. Cei doi au recunoscut încă de la momentul în care au fost căutaţi acasă de poliţişti cele întamplate şi au fost aduşi vineri seara la Focşani. Sambătă au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Călin V. şi Călin I. pe o durată de 30 zile începând cu data expirării reţinerii 3 .05.2014 până la 1.06.2014, inclusiv. În temeiul art. 130 C.pr.pen dispune emiterea mandatelor de arestare. (…) Cu drept de contestaţie”, se arată în încheierea judecătorilor de la Tribunalul Vrancea de sambătă. (Gabriel SAVA)

Crimă „la baston”, în Moviliţa. Ziler mort din cauza loviturilor primite din cap pană în picioare

Cel mai probabil, omorul a avut loc în noaptea de joi spre vineri pe fondul consumului de alcool.Corpul neînsufleţit a fost descoperit în fermă de proprietar

O nouă faptă de omor la o fermă agricolă din apropierea comunei Moviliţa a avut loc, cel mai probabil în seara zilei de 1 spre 2 mai. Vasile Vlaicu, un brăilean în varstă de 46 de ani, a fost găsit decedat ieri dimineaţă chiar de proprietarul fermei unde acesta lucrase. Şeful a anunţat poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului. Trupul bărbatului ere plin de urmele lăsate de loviturile primite. Anchetatorii bănuiesc că acestea provin de la un corp contondent folosit de agresor sau agresori, cu care victima a fost lovită cu bestialitate, începand din zona capului şi pană în zona picioarelor. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală (SML) Vrancea unde urmează să fie autopsiat. Raportul legiştilor va stabili cu exactitate cauza morţii însă, după rănile de pe trupul neînsufleţit, se pare că victima a murit în bătaie. Bănuielile anchetatorilor se îndreaptă către doi veri, vasluieni, cu care brăileanul locuia în incinta fermei din punctul „la baston”. După cum a declarat proprietarul fermei, cei trei zilieri au fost angajaţi pentru muncile agricole din această perioadă. Cei doi vasluieni au primit banii pentru perioada muncită chiar în seara zilei de joi şi, cel mai probabil, cu o parte din ei au cumpărat de băut. Cei doi zilieri urmează a fi identificaţi şi audiaţi de procurori pentru a se stabili dacă au vreo legătură cu moartea brăileanului. Plecarea precipitată a celor doi a atras atenţia, mai ales că nimeni nu le ceruse acestora să părăsească ferma. Ca şi la precedentele fapte comise de la începutul acestui an în Vrancea, unul dintre motivele principale l-a constituit consumul exagerat de alcool, combinat, fără discuţie, cu discuţiile în contradictoriu. La fel s-a întamplat şi la finalul lunii martie, la o fermă situată între Panciu şi Moviliţa, cand un paznic a fost ucis într-o dependinţă de un zilier cu care băuse o noapte întreagă. După mai puţin de 24 de ore, suspectul a fost identificat în judeţul de baştină, la Botoşani. Acesta a recunoscut fapta şi acum se află în arest. Rămane de văzut ce vor afla anchetatorii de la cei doi veri, colegii de fermă ai victimei. (Gabriel SAVA)

Zilier omorat la o fermă din Moviliţa

Un zilier a fost găsit mort în această dimineaţă, la o fermă din comuna Moviliţa, după ce aseară a petrecut alături de doi colegi, deveniţi principalii suspecţi în acest caz.

În jurul orelor 11.00, bărbatul a fost descoperit fără suflare în patul din baraca unde locuia. Primele date ale anchetatorilor au arătat că acesta a consumat aseară băuturi alcoolice împreună cu doi colegi, iar la un moment dat, între aceştia a izbucnit o ceartă violentă. În acest moment poliţiştii şi procurorii vranceni fac cercetări la faţa locului, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc agresiunea. Vom reveni cu amănunte! (Dan CHIRIAC)

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588803282-zilier-omorat-la-o-ferma-din-movilita.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.