spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

UPDATE: Parapantistul cãzut la Zãpodeni a scãpat usor (FOTO-VIDEO)

- Advertisement -

NOROCOS: Ieseanul care a fost rãnit ieri în urma unei cãderi de la mare înãltime, în timp ce zbura cu parapanta, în apropierea comunei Zãpodeni, are sanse mari sã se recupereze total. În scurt timp, urmeazã a fi operat de fracturã la coloanã în zona lombarã, marele sãu noroc fiind cã, în urma cãderii, nu i-a fost sectionatã mãduva spinãrii.

Un iesean venit în apropiere de Vaslui sã-si satisfacã pasiunea, zborul cu parapanta, a cãzut de la mare înãltime, ieri, sâmbãtã 3 mai, în jurul prânzului, suferind mai multe rãni. Transportat de urgentã cu elicopterul SPURD la Iasi, tânãrul a fost internat initial la sectia UPU a spitalului Sfântul Spiridon, unde i s-au fãcut primele investigatii. “Accidentatul a fost evaluat si s-a stabilit cã a suferit leziuni la nivelul coloanei vertebrale, fãrã sectionarea mãduvii spinãrii, având deasemenea leziuni toracice si la nivelul unui membru inferior. Ulterior, în jurul miezului noptii, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurugie din Iasi pentru a fi operat la coloanã, aceasta fiind cea mai gravã dintre leziunile suferite în urma cãderii”, a declarat Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoiesu, purtãtorul de cuvânt a spitalului Sfântul Spiridon. În acest moment, parapantistul iesean se aflã internat la sectia de reanimare a Spitalului de Neurochirurgie “Prof Dr. N. Oblu” din Iasi cu fracturã de coloanã în zona lombarã, este constient, si urmeazã a fi operat. Doctorii sunt optimisti si declarã cã sunt sanse mari ca, dupã operatie, tânãrul sã se recupereze total, si sã poatã merge normal.

Parapantist din Iasi, rãnit grav în urma unui accident în zona Zãpodeni

Un parapantist din Iasi se aflã în stare gravã, dupã ce sâmbãtã a cãzut de la mare altitudine cu parapanta, în zona comunei Zãpodeni. Medicii au intervenit cu un elicopter SMURD si urmeazã sã-l transporte la cel mai apropiat spital.

Bãrbatul a dorit sã profite de vremea bunã de sâmbãtã si a iesit cu parapanta într-o zonã din judetul Vaslui. Din motive necunoscute, acesta a avut probleme cu aparatul de zbor si a cãzut în gol de la mare altitudine. Prietenii cu care se afla au sunat la 112 si au solicitat interventia unui echipaj medical. Un elicopter SMURD intervine si au decis sã-l transporte pe bãrbat la Spitalul din Iasi. Conform primelor informatii, acesta este constient, dar starea sa este în continuare gravã, medicii din Iasi urmând sã stabileascã ce îngrijiri medicale necesitã. Vom reveni cu amãnunte.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.