spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Nu este medic pentru aparatul care “topeşte” tumorile. Specialistul nu a revenit din concediu

- Advertisement -

Medicul radioterapeut de la Institutul Regional de Oncologie (IRO), care se specializase în străinătate pentru folosirea aparatului de brahiterapie, nu a mai revenit în unitatea medicală, deşi concediul fără plată i s-a terminat. Specialistul a încercat să-şi prelungească perioada de concediu, însă conducerea institutului i-a respins cererea. În mod normal, acum medicul trebuie să se prezinte la IRO de la începutul săptămânii viitoare. Dacă nu revine, conducerea institutului are de gând să trimită un alt medic radioterapeut pentru specializare în străinătate.

„Medicul radioterapeut autorizat pentru folosirea aparatului şi-a luat concediu fără plată pentru un an de zile şi a plecat din ţară. Între timp, am înţeles că lucrează şi într-o clinică din Bucureşti. Având în vedere că numărul medicilor radioterapeuţi în ţară este redus, ei sunt vânaţi de clinicile private şi probabil i s-a oferit şi un salariu mai atractiv. Medicul a solicitat o prelungire de concediu însă cererea nu i-a fost aprobată, iar acum, de la începutul lunii mai, trebuie să revină sau pleacă definitiv“, a explicat ec. Mirela Grosu, managerul IRO.

Aparatul de brahiterapie a fost achiziţionat de institut cu 1,8 milioane de lei. Pacienţii care au indicaţie pentru „topirea“ tumorilor cu ajutorul acestuia suferă de cancer de col-uterin şi de esofag. De săptămâna aceasta, pacienţii institutului pot face şedinţe de tratament şi la cel de-al doilea accelerator de la IRO, care poate asigura terapia a 100 de bolnavi pe zi.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/nu-este-medic-pentru-aparatul-care-a-topestea-tumorile-specialistul-nu-a-revenit-din-concediu–48261.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.