spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

A inceput serbarea campeneasca la Silistea, Pungesti! (foto-video)

- Advertisement -

UPDATE ORA 18, 30 Continuã serbarea câmpeneascã la Pungesti, acolo unde mai multe trupe si interpreti (“Fara Zahãr”, “K-EM”, “Horty”, “REGULA”, Stefan Iacob, etc) au venit sã sustinã recitaluri, pentru toti cei solidarizati, ca urmare a mesajului lansat de Miscarea de Rezistentã de la Pungesti, ferm declaratã împotriva fracturãrii hidraulice. În jurul orelor 18,00, o parte dintre participantii la manifestare au plecat spre localitãtile de unde au venit, însã multi au rãmas, spunând cã vor petrece nu doar aceastã seara, pânã târziu, dar si urmãtoarea perioadã, pânã pe 3 mai, la Pungesti. De altfel, pungestenii s-au dovedit ospitalieri, invitând la ei acasã oaspetii veniti de departe. “Acest eveniment organizat de Miscarea de Reziztentã a fost mai mult decât o simplã serbare câmpeneascã de 1 Mai, el fiind, de fapt, o manifestare a solidaritãtii. Si ne bucurãm cã sunt alãturi de noi, oameni cu acelasi crez, oameni care doresc un pãmânt curat, ape curate, luptând împotriva fracturãrii hidraulice, asa cum facem noi”, a declarat Ticu Pâslaru, liderul Miscãrii de Rezistentã de la Pungesti.

UPDATE 16, 30: S-a incins hora mare pe pamantul curat al Pungestilor! Pe scena improvizata la aproximativ 600 metri de sonda, au cantat deja artisti precum Alexandru Lisman, Nadia Duluman, fiind asteptate recitalurile si altor interpreti. Trebuie spus ca sunt prezenti foarte multi ziaristi, inclusive din strainatate, din Franta, Germania, dar si televiziuni si presa scrisa din Romania, precum DIGI 24, dar si Nasul TV, care are prezent la fata locului un car de transmisie live.

ORA 16, 00 La aproximativ 600 de metri de sonda americanilor de la Chevron, peste 200 de sateni, activesti de mediu, ba chiar si candidati la alegerile europarlamentare, au venit sa petreaca pe iarba (inca!) verde a Pungestiului, un 1 Mai in stil pur romanesc. Satenilor din satele Silistea, Armasoaia, Pungesti, le sunt alaturi ecologisti din alte comune ale judetului, dar si din Barlad, Vaslui, precum si din mai multe judete ale tarii, solidare cu mesajul pasnic, dar ferm, al pungestenilor, de aparare a pamanturilor curate si a sanatatii generatiilor viitoare. S-au alaturat manifestarii si cativa asipranti la statutul de europarlamentari, insotiti de colegi de partid. Este vorba despre cunoscutul realizator TV Radu Moraru, Catalin Iov, alaturi de colegul sau de partid, Tudor Ciuhodaru, Teodor Marinescu, Dumitru Badragan (PER), etc. De asemenea, este prezent si presedintele Asociatiei “Romania fara Ei”, George Epurescu, alaturi de cunoscuti ecologisti din tara precum Marina Stefan, Maria Olteanu, etc. Cu totii asteapta spectacolul pregatit pentru aceasta zi, unde vor canta artisti indragiti, cunoscuti sau mai putini cunoscuti. Invitata special este trupa “Fara Zahar”. Trebuie spus ca in zona unde se desfasoara pasnic evenimentul organizat de Miscarea de Rezistenta de la Pungesti este plina de politisti iI jandarmi. Ramanetti pe www.vrn.ro pentru a afla in timp util ceea ce se intampla la Pungesti!


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.