spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

“Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă”: s-au centralizat consumatorii de energie din municipiul Bacău

- Advertisement -

Datele vor sta la baza strategiei de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din oraș

La Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” a avut loc ieri cea de-a doua întâlnire din proiectul “Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă” (PAED). Au participat reprezentanți ai autorităților locale, precum și ai societăților mari consumatoare de energie.
“Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă face parte din Pactul Primarilor, semnat de primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, în 2009 – a declarat Liviu Scarlat, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Bacău, cea care implementează proiectul. Planul reprezintă strategia municipiului Bacău pentru creducerea emisiilor de dioxid de carbon corelată cu schimbările climatice. Prin acest proiect se atinge încă o etapă din obiectivul prioritar cerut de Uniunea Europeană, de reducere a emisiilor cu 20% până în 2020”.
Ieri, întâlnirea a avut ca punct de plecare discuții pe seama tuturor datelor culese până acum de la marii consumatori de energie din oraș, societăți comerciale, unități de învățământ, instituții. Împreună cu firma care asigură consultanța se vor stabili pașii următori și soluțiile pentru reducerea noxelor și creșterea calității vieții în oraș. În ședința de ieri s-au prezentat rezultatele inventarului de referință al emisiilor, s-a stabilit viziunea municipalității privind eficientizarea energetică locală, obiectivele țintă și măsurile pe sectorul instituțional, rezidențial și transport și s-au prezentat activitățile viitoare din proiect.
PAED se va concretiza într-un document în care vor fi implicate toate organizațiile din municipiul Bacău, iar după aprobarea în ședință de consilierii locali va deveni un document strategic.

Cititi: http://www.ziaruldebacau.ro/planul-de-actiune-pentru-energie-durabila-s-au-centralizat-consumatorii-de-energie-din-municipiul-bacau/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.