spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Lacrimi pe faţa unui copil de 7 ani / ALUNGAT DE LA ŞCOALĂ

- Advertisement -

Învăţătoarea i-a cerut să lipsească de la lecţia deschisă * “Am dus băiatul la psiholog şi nu a spus nimic de rău de doamna. Pentru că o iubeşte”, spune mama băieţelului * “Nu cred că a fost cu rea intenţie”, spune directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale 1 Zăneşti * Generalul Stan: “Eu sunt revoltat şi indignat!”

Ieri dimineaţă, când toată clasa se pregătea de lecţia deschisă, Teodor fugea spre casă, plângând, umilit de colegi. Învăţătoarea îi spusese cu o zi înainte să nu vină la inspecţie,  iar el a uitat. Colegii l-au alungat, pentru că au înţeles că le va strica ora pregătită cu atâta trudă de doamna învăţătoare.

“Mi-a stat inima-n loc.Mi-am văzut nepotul supărat, umilit. Râd copiii de el. Învăţătoarea l-a denigrat în faţa colegilor. Eu ştiu că nepotul meu nu e vârful în clasă, că doamna lucrează mai mult cu cei care-s mai bunişori, iar pe cei care nu prea ştiu, îi lasă mai la urmă. Rămân la fel ca oaia bolnavă, la coada turmei. Dar e totuşi un copil de 7 ani, care acum, uite, trebuie dus la psiholog, că nu-l mai scot din depresei!”, ne spune Ion Rotaru, bunicul copilului, care ne-a rugat sămergem la Şcoala Gimnazială nr.1 Zăneşti, să vedem, cum a spus dumnealui, “partea ascunsă, hidoasă, a …lecţiei deschise”.

Când am ajuns la şcoală, lecţia la clasă abia se încheiase. Învăţătoarea Mioara Dediţă a venit în cancelarie, la solicitarea directorului adjunct, să dea ochii cu mama băiatului şi cu bunicul acestuia. Îi părea rău. Îi părea rău de faptul că… a spus în gura mare, în clasă, că Teodor nu va veni la lecţia deschisă. Atât. Motivul declarat este acela că nu ar fi fost spaţiu suficient în clasă pentru încă un copil, aşa cum aranjase măsuţele. Am fotografiat clasa imediat după lecţia deschisă. Se poate vedea cu ochiul liber dacă mai era sau nu loc. Şi de n-ar fi fost, cu atât mai rău. Cine-ţi dă dreptul să scoţi din ecuaţie un elev? Propriu elev? Un copil de 7 ani!!!

* “Dar în rest nu-l marginalizez, nu îl bat”

“Pentru că e spaţiu mic în clasă (n.r.-foto cu clasa e elocventă…) am zis să rămână copilul acasă. Azi totuşi a venit (n.r.-întors din drum de directorul adjunct al şcolii) şi s-a descurcat chiar bine, a fost aplaudat. Greşeala mea, şi mi-o asum, este că am spus în faţa clasei că băiatul nu va veni la inspecţie. De fapt, i-am amintit să nu vină (!!!) Dar în rest, eu nu fac diferenţe. Dar oare n-am fost om niciodată? Copilul are nişte probleme cu cititul, dar la matematică se descurcă, şi eu îl încurajez. Băiatul nu stă singur în bancă, nu-l marginalizez. Dar copiii sunt deştepţi, ei singuri îşi ştiu valorile. Se evaluează între ei. Eu îmi asum faptul că i-am spus băiatului “marţi stai acasă”. Dar în rest nu-l marginalizez, nu îl bat, eu nu vorbesc urât cu el, eu sunt un învăţător care ştie să se poarte cu copiii”, ne-a declarat învăţătoarea Mioara Dediţă, în timp ce mama băieţelului o privea consternată.

“Să ştiţi că băiatul vă iubeşte! L-am dus deja la psiholog, dar nu a spus nimic rău de dumneavoastră!”, i-a replicat femeia. Moment în care ochii învăţătoarei s-au umplut de lacrimi…

“Mi-aţi spus personal că băiatul meu nu prea ştie carte, iar în particular m-aţi rugat, dacă sunt de acord,  să-l las acasă în ziua de lecţie deschisă”, i s-a adresat mama, disperată… “Dacă vreau, aşa aţi zis. Am acceptat, ca să nu vă strice copilul ora. Dar nu trebuia să ziceţi şi la clasă lucrul acesta, ca apoi copilul meu să fie bătaia de joc a colegilor. L-au trimis copii acasă! Pentru că le-aţi spus că băiatul meu nu trebuie să vină! Ce se întâmplă cu un învăţător? Aşa-l îndrumaţi în viaţă?”.

* Eu zic că a fost o întâmplare pe fond de stres”-directorul adjunct

După ce a asistat la toate aceste discuţii, Manuela Ciuntu, director adjunct la Şcoala nr.1 Zăneşti, ne-a declarat: “Eu zic că a fost o întâmplare şi pe fondul stresului, pentru că o activitate în şcoală presupune foarte multă muncă, efort. Eu o ştiu pe doamna învăţătoare ca pe o persoană foarte bună, cu un renume bun în şcoală. Aşa ştiu eu. Până azi dimineaţă nu am înţeles care era problema. Nu cred că a fost cu rea intenţie. M-am gândit că s-a lucrat pe grupe… Nu ştiu exact care este regula la învăţători…  Şi clasa e destul de aglomerată…”.

* “Sunt convins că doamna învăţătoare va fi sancţionată!”- inspectorul general şcolar Viorel Stan

Aflând despre această situaţie, inspectorul general şcolar Viorel Stan a opinat: “Sunt revoltat, indignat de modul în care unii colegi încearcă să-şi promoeze imaginea. Munca de zi cu zi este cea care duce la aprecierea calităţii unui cadru didactic. Vom analiza situaţia, şi sunt convins că doamna învăţătoare va fi sancţionată în cadrul comisiei de disciplină a unităţii şcolare”.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/lacrimi-pe-fata-unui-copil-de-7-ani-alungat-de-la-scoala/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.