spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
02-iun.-2024

Judecătorul lui Dan Voiculescu a fost RIDICAT de DNA. El este suspectat de luare de MITĂ

- Advertisement -

Judecătorul lui Dan Voiculescu, Stan Mustaţă, a fost ridicat de procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare, într-un dosar care are legătură cu „Regina șpăgilor din justiție”, Veronica Cîrstoiu.
Stan Mustață a fost șeful Secției I Penale de la Curtea de Apel București, și a mai intrat în dosarul „Retrocedărilor ilegale de pe Litoral”, în care au fost trimiși în judecată Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre.

Judecatorul Stan Mustață, membru în completul de judecată care avea astazi termen în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu, a fost luat astăzi dimineață de procurorii DNA cu mandat de aducere chiar de la sediul Curții de Apel București. Magistratul este suspectat de fapte de corupție, într-un dosar de luare de mită.

Combinația din dosarul „Reginei Șpăgii din Justiție”

Magistratul Stan Mustaţă urma să se pronunțe astăzi în dosarul privatizării frauduloase a ICA. Numele său este menţionat în referatul DNA de arestare a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, denumită regina Șpăgii din justiție,  care ar fi luat mită peste 600.000 de euro pentru a-l elibera din închisoare pe Dinel Staicu.

„Cu prilejul întâlnirii pe care a avut-o cu martora denunţătoare R.I.A., la data de 03.07.2013, învinuita Dascălu Adriana (…) a precizat că trebuie neapărat să remită suma de 100.000 euro judecătorilor Cîrstoiu Veronica (a scris «V») şi Mustaţă Stan (a scris «M») de la Curtea de Apel Bucureşti, respectiv câte 50.000 euro fiecăruia dintre aceştia, pentru «dirijarea» dosarului nr. 388/P/2012, la momentul sesizării instanţei de judecată prin rechizitoriu, la un complet favorabil care va pronunţa o hotărâre avantajoasă”, a relatat presa.

O voia liberă pe Antonela Costache

Judecatorul Stan Mustață de la Curtea de Apel București a dat cel puțin o decizie suprinzătoare pe 25 aprilie 2013, atunci când a decis eliberare condiționată prin control judciar a unei alte judecătoare celebre, Antonela Costache, fosta șefă a Secției a II-a Penale din Tribunalul București. Judecătoarea era acuzată de fapte de corupție, în dosarul eliberării lui Dinel Staicu. Stan Mustață considera că împotriva judecatoarei Antonela Costache nu a fost administraă nicio probă în mod direct, ca exista sunt suficiente elemente nelămurite privind existența infracțiunilor pentru care aceasta a fost arestată preventiv și ca au apărut contradicții între declarațiile denunțătorilor și celorlațti inculpatți si martori. Decizia lui Stan Mustațăa fost infimată de Curtea Supremă, Antonela Costache este și în prezent în arest preventiv.

Cititi: http://www.evz.ro/judecatorul-lui-dan-voiculescu-ridicat-de-dna.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.