spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

IATÃ CUM VA ARÃTA PIATA CENTRALÃ! (foto)

- Advertisement -

Din iunie, cea mai modernã piatã din Moldova

MODERNIZARE Constructorii lucreazã de zor în aceste zile la definitivarea lucrãrilor la viitoarea Piatã Centralã a Vasluiului, obiectiv care va fi inaugurat în luna iunie. O investitie pentru care s-au cheltuit în jur de 4 milioane de euro si care promite sã fie cea mai modernã piatã din Moldova, având dotãrile unui adevãrat mall. Ieri, primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, a vizitat viitoarea piatã si a stat de vorbã cu constructorii si proiectantii, dorind sã stie ce mai este de fãcut pe ultima sutã de metri. Constructorul a anuntat cã a fãcut comanda si pentru liftul de mare capacitate, care va face legãturã între parcarea suprateranã si piata propriu-zisã, în timp ce alte echipe de constructori amenajeazã viitoarele benzi de circulatie care se vor realiza în zona pietii, inclusiv noi trotuare.

Peste 4 milioane de euro a costat viitoarea piatã centralã a Vasluiului, obiectiv care promite sã fie o atractie a orasului pentru cei care vor vizita resedinta de judet. Termenul fixat de primarul Vasile Pavãl, iunie 2015, va fi respectat, au dat asigurãri constructorii, ieri, la inspectia fãcutã de edilul orasului pe sectoarele de activitate ale pietii. Însotit de constructori si proiectanti, primarul a vizitat fiecare sector din viitoarea piatã, cerând lãmuriri despre problemele tehnice care sunt de pus la punct. „Pânã acum, pot spune cã sunt multumit de modul în care s-au fãcut lucrãrile, totul este de calitate si cred cã vasluienii vor aprecia ceea ce s-a realizat aici. Au fost aduse 140 de tarabe, pentru producãtori si comercianti, si se fac finisãrile la viitoarele standuri de peste, carne si legume. Noua piatã va avea o suprafatã comercialã de 4.200 mp, cam de nivelul unui mall”, a spus primarul Pavãl. Au fost vizitate toate standurile, s-au pus la punct ultimele detalii, mai ales cã interiorul pietii va fi complet climatizat cu instalatii de ultimã generatie. În zona de aprovizionare, se lucreazã la camerele frigorifice si sistemele de transport a produselor din carne, masinile de transport produse alimentare având un spatiu generos de parcare.

Se va face un inventar al riveranilor de la blocul 64, pentru parcarea masinilor

În exteriorul pietii, s-a decis ieri montarea de dale carosabile care sã suporte greutãtile unor masini de tonaj, mai ales în perioada iernii, când este nevoie de deblocarea traseelor principale de troienele de zãpadã. „Sã folosim aceastã variantã, pentru cã este rezistentã si evitãm, pe viitor, sã avem discutii legate de plãcile cu care acoperim zona adiacentã”, a mai spus primarul. Liftul care va face legãtura dintre parcarea suprateranã si zona comercialã a pietii a fost comandat, iar primarul a cerut constructorului sã urgenteze procedurile de aducere a instalatiei, mai ales cã sunt mai putin de douã luni pânã la inaugurare. Legat de parcarea suprateranã, trebuie spus cã se va face o inventariere a masinilor locatarilor de la blocul 64, situat în spatele pietii, pentru cã doar acestia vor primi acces de parcare pe piata suprateranã, care va avea în jur de 160 de locuri. Restul proprietarilor de masini de la blocurile din zonã vor trebui sã foloseascã parcãrile dintre blocuri, au anuntat oficialii primãriei. „Cred cã, la inaugurare, vom avea cea mai mare si mai frumoasã piatã din Moldova. Deja, am primit confirmare de la Asociatia Pietelor din România, cã vor participa la inaugurare”, a mai spus primarul Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.