spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Dreptate pentru localnicii din Bozieni: Clanul criminal Carmaciu – 10 ani după gratii

- Advertisement -

Fraţii Cârmaciu au fost condamnaţi pentru că erau să-şi omoare în bătaie un văr

*Aurel Cămară are de primit 200.000 de euro daune morale

Procesul în care “teroriştii” din Bozieni au fost judecaţi pentru că erau să-l omoare în bătaie pe un localnic s-a încheiat ieri, când Tribunalul Neamţ a dat sentinţa. Ioan Cârmaciu (48 de ani) are pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare şi unele drepturi civile interzise timp de 4 ani după ce va ieşi din puşcărie. El a fost pus în libertate la finele lunii martie, iar acum după nici o lună va ajunge din nou după gratii, pentru o perioadă mai lungă de timp.  Fratele lui Viorel Cârmaciu (44 de ani) va sta 9 ani în închisoare, Petru Radu Cârmaciu (32 de ani) are de executat 8 ani şi jumătate, în timp ce vărul lor Ionel Murariu (25 de ani) are 5 ani de închisoare de executat. Aurel Cămară (65 de ani), cel care în iulie anul trecut a fost batut cu bâtele de verii lui din cauza unor neînţelegeri legate de caii vânduţi, are de primit daune morale de 200.000 de euro şi despăgubri civile de 40.000 de lei de la cei care l-au nenorocit. Bărbatul a ajuns pe 24 iulie 2013 la spital cu numeroase fracturi şi splina zdrobită, a fost supus la intervenţii chirurgicale, iar medicii legişti au stabilit la final că a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale pentru recuperare.

Prima fază a procesului se încheie acum, dar sentinţa poate fi atacată, ceea ce este de aşteptat ca cei patru inculpaţi să facă, dar după un eventual apel sentinţa va fi definitivă.

*Violenţa Cârmacilor n-are limite

Bătaia primită de Aurel Cămară în iulie anul trecut este doar unul din episoadele sângeroase în care fraţii Cârmaciu şi verii lor au fost implicaţi în ultimii ani. Şi chiar dacă a fost o reglare de conturi între rudele care nu s-au înţeles la banii obţinuţi din vânzarea unor cai, arată atitudinea Cârmacilor: totul li se cuvine. Cunoscuţi drept nişte oameni foarte răi, fără pic de teamă, fraţii Cârmaciu au reuşit să se impună în sat prin felul deosebit de violent în care se comportă, inclusiv cu autorităţile. Mulţi din clanul lor au făcut deja puşcărie pentru viol, crimă, ultraj şi alte asemenea fapte. Teroarea pe care o lasă în urmă numele lor porneşte de la Ioan Cârmaciu, care în 1986 a primit 17 ani de închisoare pentru crimă. El şi ceilalţi nouă fraţi ai lui au fost capete de afiş în mai multe scandaluri şi agresiuni de-a lungul anilor. Ultima de mare răsunet a fost acum mai bine de zece ani, localnicii amintindu-şi şi acum cum a fost jefuit poştaşul în ziua de pensii, iar poliţiştii au găsit până la urmă banii în casa mamei fraţilor Cârmaciu, sub saltea. I-au ameninţat pe poliţişti şi familiile acestora, iar unul chiar a agresat-o pe fata şefului de post de la acea vreme.

Revenind la sentinţa de ieri, este de remarcat faptul că, spre deosebire de alte pedepse executate de cei din clanul Cârmaciu, cele de acum le vor da un răgaz mai mare localnicilor, care vor avea parte de linişte pentru mai mult timp.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/dreptate-pentru-localnicii-din-bozieni-clanul-criminal-carmaciu-10-ani-dupa-gratii/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.