spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
02-iun.-2024

Distrugătorul american USS Donald Cook a primit botezul Mării Negre: Băsescu şi hamburgeri de la McDonald’s

- Advertisement -
Al doilea distrugător american care acostează la Constanţa în decurs de o lună, USS Donald Cook şi cei aproape 300 de militari ai săi nu au fost întâmpinaţi de principalul lor aliat din Marea Neagră cu pâine şi sare, ci cu hamburgerii unui alt Donald, mult mai celebru decât Cook, puşcaşul marin erou, după care este botezat distrugătorul. De la umbra distrugătorului SUA, preşedintele Traian Băsescu a adresat un mesaj dur Rusiei. Nu ca duşman, ci din prietenie.

După apele spaniole ale portului Rota, de unde a plecat distrugătorul de clasă Arleigh Burke USS Donald Cook, care asigură gurile de foc pentru sistemul Aegis din scutul antirachetă european al NATO, marinarii americani au ajuns luni într-o altă parte a Europei: Constanţa, România. Aici nava va staţiona patru zile înainte să înceapă exerciţii comune cu forţele navale româneşti, în largul Mării Negre. Este al treilea distrugător şi a patra navă de război americană care intră în apele Mării Negre de la începutul crizei din Ucraina (după distrugătoarele USS Mount Whitney, USS Truxtun şi fregata USS Taylor).

Gri ca betonul, lungă de peste 150 de metri, înarmată până în dinţi cu lansatoare de rachete Tomahawk şi de rachete de interceptare a celor balistice, cu lansatoare de rachete Harpoon şi pe deasupra cu un tun de artilerie navală de calibrul 54, precum şi două arme Phalanx împotriva torpilelor submarine, nava de război americană ascunde o forţă de foc imensă. Luni, însă, a primit la bord cel dintâi civil al României, pe preşedintele Traian Băsescu, precum şi un alai întreg de ziarişti, acostată cuminte la dana 0 a Terminalului de pasageri din Portul Constanţa.

gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.