spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

„POLIŢISTUL FĂRĂ PERMIS e omul chestorului Căbulea”

- Advertisement -

Anchetatorii au luat la „puricat” dosarul de personal al lui Augustin Căpîlnaș și au descoperit „fapte de natură penală” la angajarea acestuia în rândul ofițerilor. Șefi din Poliția Română spun că el a fost protejat de fostul oficial MAI.
Cercetările în cazul lui Augustin Căpîlnaș, ofițerul de la Direcția Rutieră a Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), care a circulat fără permis, ani la rând, s-au extins până la cei care l-au angajat și l-au promovat în funcții. Oficiali din Poliția Română au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că fostul preot Augustin Căpîlnaș a devenit polițist ca urmare a demersurilor făcute de un fost înalt oficial din Ministerul Afacerilor Interne (MAI): chestorul Ioan-Nicolae Căbulea. Acesta a fost, până în anul 2012, secretar de stat și este, în prezent, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Alba. Oameni ai legii ne-au dezvăluit că, exact în acel județ, Augustin Căpîlnaș a fost încadrat în rândurile polițiștilor rutieri și, de acolo, a fost promovat la Direcția Rutieră a IGPR.

„Peste capul” Direcției Rutiere

Și ofițeri de la Direcția Rutieră ne-au spus că Augustin Căpîlnaș a fost adus „peste capul” conducerii, cu ordin. Mergând pe urmele acestor informații, am descoperit că atât chestorul Nicolae Căbulea, cât și Augustin Capîlnaș au ajuns la București în anul 2009.

Nicolae Căbulea a fost avansat, în luna octombrie, în funcţia de adjunct al șefului IGPR, iar fostul preot a devenit purtător de cuvânt la Direcția Rutieră. În decembrie 2009, chestorul Căbulea a ajuns adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI, cu rang de subsecretar de stat. În 15 mai 2012, a fost numit şef al acestui departament. După scandalul fraudării referendumului pentru demiterea președintelui, din luna august, Căbulea a intrat în atenția DNA. În noiembrie 2012, a fost „retrogradat” de premierul Victor Ponta în funcția de Secretar General adjunct în MAI, iar din februarie 2013 a revenit la șefia IPJ Alba.

Căpîlnaș și Căbulea se cunosc de mai mulți ani. Chestorul spune că îl știe de când fostul preot era arhidiacon la Alba Iulia. Între anii 1996 și 2003, Căpîlnaș a fost șofer la Arhiepiscopia Alba Iulia și al ÎPS Andrei, actualul mitropolit al Clujului. Nicolae Căbulea a fost şef al IPJ Alba înte anii 1997 şi 1999. „L-am cunoscut pe când era șoferul mitropolitului, pe care îl cunosc, pentru că eram invitat la diferite manifestări împreună. Dar nu l-am angajat eu în Poliție. În acea perioadă conduceam IPJ Mureș. Nu a fost în subordinea mea”, susține chestorul Căbulea. Din CV-ul său, însă, reiese că, între anii 2001 și 2005, ofițerul a fost șeful Serviciului Transporturi Alba, iar din 2005 şi până în 2009 a condus IPJ Mureş. Căpîlnaș a devenit polițist în anul 2004.

Cititi: http://www.evz.ro/oficiali-igpr-politistul-fara-permis-e-omul-chestorului-cabulea-.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.