spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Succes „Altfel”. Incepe vacanta!

- Advertisement -

Saptamâna “Scoala Altfel” s-a incheiat. Au fost cinci zile in care elevii au lasat la o parte cartile si caietele pentru a invata lucruri noi, participând la altfel de activitati, in afara scolii.

Au mers in vizite la institutii de stat si private sa vada din interior ceea ce pâna acum stiau de la parinti sau din ce au citit.

Urmeaza vacanta de primavara – pâna miercuri, 23 aprilie, când elevii se vor intoarce din nou in bancile scolilor.

Copii de la CSEI 2 Comanesti, in vizita la Iasi

VIDEO: Succes „Altfel. Incepe vacanta!

Timp de trei zile, Fundatia „Solidaritate si Speranta” a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a derulat prin cele doua Centre de zi, „Sfânta Marina” Iasi si Centrul „Mia Casa Inculet” Bârnova proiectul national „O raza de lumina” alaturi de partenerii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva (CSEI) Nr. 2 Comanesti. Opt copii ai acestui centru din Comanesti, insotiti de prof. Oana Ardeleanu, au mers la Iasi, intr-un schimb de experienta. Ei s-au implicat în ateliere de pictura, actiuni sportive, ateliere de gatit, jocuri interactive si competitii, au vizitat obiectivele turistice din Iasi, au mers la teatru si la cinematograf. „Prin acest schimb de experienta, copiii nostri au socializat, reusind sa descopere o lume noua, o lume a muzicii, dansului, picturii, sa viziteze locuri istorice, sa isi faca prieteni si sa realizeze ca în viata totul are o solutie de rezolvare a diverselor aspecte socio-educationale”, a declarat prof. Oana Ardeleanu, coordonator de proiect. (R.Neagu)

“Scoala altfel” la scoala de presa DESTEPTAREA

VIDEO: Succes „Altfel. Incepe vacanta!

“Scoala altfel” pentru elevii clasei a XI-a B, de la Colegiul National “Ferdiand I”, profesor indrumator Florina Opincariu, a insemnat joi, 10 aprilie, o vizita la Scoala de presa DESTEPTAREA. Aici au intrat direct in “laboratorul” elaborarii si editarii unui ziar, au luat cunostinta cu intregul flux, de la documentarea, redactarea, punerea in pagini a textelor, tiparirea si difuzarea unui ziar, a unui jurnal tv si a unui program de radio. S-au aratat interesati, mai ales, de modul de documentare a unei stiri, de traseul unei informatii pâna ajunge pe micul ecran. “A fost foarte interesant pentru noi sa vedem o echipa redactionala la lucru, modul de organizare si functionare a unui trust. Sunt informatii pe care le vom valorifica atunci când, nu peste mult timp, va trebui sa luam o decizie”, ne-a spus elevul Teodor Albu Chiribau. (Gh.Baltatescu)

S-au pregatit de Paste

VIDEO: Succes „Altfel. Incepe vacanta!

Si prichindeii de la Gradinita Florita, coordonati de educator Angela Turtoi, au desfasurat mai multe activitati „altfel”. Au desenat, au colorat, s-au jucat in parc, au facut miscare si sport. Si pentru ca se apropie Sarbatorile de Pasti, au organizat si un mic atelier de talente in care, fiecare, a vopsit oua, le-au pictat si le-au aplicat abtibilduri. (R.N.)

Ghimes Faget / Diversitate la Scoala Primara „Gr.Tabacaru” Tarhaus

VIDEO: Succes „Altfel. Incepe vacanta!

„Desi suntem o scoala mica, noua ne e draga. Dorim o schimbare a mentalitatii despre activitatile desfasurate de noi”, ne-a declarat prof. Petrica Bilibok, de la Scoala Primara „Gr.Tabacaru” Tarhaus, comuna Ghimes Faget. In acest sens, in „Saptamâna Altfel” si aici s-au organizat mai multe activitati diverse, ce au cuprins mai bine de 4-5 ore pe zi. S-au sadit pomisori in curtea scolii, s-au desfasurat activitati la clasa, jocuri de socializare si chiar lectii de citit si povestit. O experienta traita de elevi si dascali, deopotriva, a fost încondeierea si vopsirea oualor de Pasti, unde a fost o adevarata avalansa de pareri si modalitati de exprimare artistica a creativitatii elevilor, dar si expozitia de lucrari pe tema sarbatorilor pascale. (R.N.)

Activitati … „altfel” si la Scoala „Emil Braescu” Magura

VIDEO: Succes „Altfel. Incepe vacanta!

Si copiii de la Scoala „Emil Braescu” Magura” au invatat in aceste zile de scoala diferita o multime de lucruri noi. Saptamâna a fost structurata pe zile tematice, fiecare zi cuprinzând mai multe activitati. Au fost activitati culturale, de educatie ecologica si protectia mediului, pentru sanatate si stil de viata sanatos, jocuri si competitii sportive si de dans, au invatat sa respecte regulile de circulatie sau au participat la ateliere de creatie, au vizitat si Baza Aeriana Bacau. Nu au lipsit nici vizitele, aplicatiile practice prin joc, restaurare vase de lut. Fiecare activitate a fost coordonata de cadrele didactice care au urmarit ca elevii lor sa se bucure de aceasta saptamâna … „altfel”. (Roxana N.)

Competitii, drumetii si teatru cu elevii din Odobesti

VIDEO: Succes „Altfel. Incepe vacanta!

Programul elevilor de la scolile din comuna Odobesti a fost unul incarcat in aceasta saptamâna. Cadrele didactice de aici i-au implicat pe copii in multe activitati diverse. Au inceput saptamâna cu un concurs sportiv si jocuri, au mers apoi in drumetii pentru a cunoaste imprejurimile, au organizat un concurs de sah, au invatat sa manânce sanatos si au incheiat tot pe terenul de sport, unde s-au organizat meciuri de fotbal baieti si fete, de handbal si trasul frânghiei. (R.Neagu)

– See more at: http://www.desteptarea.ro/succes-altfel-incepe-vacanta/#sthash.iLs04HFS.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.