spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Un poliţist de frontieră judecat în lotul Siret nu poate justifica aproape 60.000 de euro

- Advertisement -

Unul dintre poliţiştii de frontieră judecaţi în dosarul „Şpagă în Vama Siret” nu poate justifica aproape 60.000 de euro, bani pe care i-a adunat prin mijloace dubioase. Este vorba de agentul-şef Florin Constantin Lupu, din Siret, fost angajat al Serviciului Poliția de Frontieră Siret – Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Suceava.

Potrivit inspectorilor Agenției Naționale de Integritate, cu ocazia verificărilor efectuate recent s-a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 206.618 de lei, respectiv 58.866 de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de către agentul-şef Lupu.

„În perioada 2004 – 2010, Lupu Florin Constantin a realizat venituri salariale în cuantum de 169.185 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 375.803 de lei, rezultând o diferență nejustificată de 206.618 de lei (aprox. 58.866 de euro)”, se arată într-un comunicat al ANI.

Ca urmare a acestor diferenţe salariale a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de poliţistul de frontieră.

Florin Constantin Lupu este unul din cei 62 de poliţişti de frontieră vizaţi de ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie din februarie 2011. La vremea respectivă, la locuinţa lui Lupu au fost efectuate percheziţii de către anchetatori, iar agentul-şef a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Procesul în acest caz de corupţie a ajuns la final la Curtea de Apel Suceava, iar o soluţie este aşteptată peste câteva săptămâni, inclusiv în ceea ce-l priveşte pe Florin Constantin Lupu, devenit între timp, din decembrie 2011, pensionar pe caz de boală.

Potrivit comunicatului remis de ANI, Florin Constantin Lupu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-04-10/Un-politist-de-frontiera-judecat-in-lotul-Siret-nu-poate-justifica-aproape-60000-de-euro#ixzz2yYtvJ35C

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.