spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Carnea de miel se scumpește cu până la 20%

- Advertisement -

Carnea de miel, tradițională pentru sărbătorile de Paște, nu va mai fi la fel de accesibilă în acest an. Prețul unui kilogram de carne de miel va crește față de anul trecut cu minim 10 la sută, de la 23 la 25 de lei, anunță fermierii. Principalele motive sunt reducerea subvențiilor și creșterea impozitelor.
Aproximativ 30 la sută din miei vor rămâne în fermă, restul vor fi sacrificați pentru sărbătorile de Paște sau pentru export. Cheltuielile tot mai mari îl obligă pe crescătorul de animale să vândă carnea mai scump decât anul trecut. „Datorită impozitului impus de către guvernul României și Ministerul Agriculturii la oaie, subvenții scăzute și forța de muncă care necesită mai mulți bani“, enumeră Silviu Câțean, crescător animale,   problemele cu care se confruntă, conform digi24.ro.“Se discută de o creștere de preț 10-15 până la maxim 20 la sută“, estimează Dragoș Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară. Creșterea prețului la carnea de miel este influențată și de cererea tot mai ridicată pentru export. „Se exportă mult în țările arabe și în Turcia și de foarte multe ori se face un circuit, adică pleacă carnea în viu de la noi, se taie în altă parte, se consumă acolo și de multe ori importăm carne tăiată“, adaugă Dragoș Frumosu.
Prețul estimat de 25 de lei pe kilogram de carne de miel este un preț pe care nu oricine și-l va putea permite. Oamenii spun că, dacă prețul va fi prea mare, pentru masa de Paște vor înlocui friptura de miel cu cea de pui sau porc, sacrificând tradiția din motive economice.

Cititi: http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014031898405/Economic-financiar/Carnea-de-miel-se-scumpeste-cu-pana-la-20.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.