spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
02-iun.-2024

Inspectoratul Şcolar, acuzat că face jocurile PSD pentru alegerile la Parlamentul European

- Advertisement -

Adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean trimisă în şcoli este semnată de inspectoarea generală Vasilica Zaharia

Inspectoratul Şcolar cere şcolilor să facă propuneri pentru preşedinţi şi locţiitori în secţiile de votare pentru alegerile la Parlamentul European u adresa a starnit revolta primarilor din opoziţie care acuză că IŞJ nu are competenţă şi se implică în politică, pentru a face jocurile PSD u astăzi este data limită pentru colectarea datelor din judeţ, de “racolări” ocupandu-se inspectorul de istorie, Silvia Bocăneanu u preşedintele BEJ, Săndica Croitoru, spune că IŞJ-ul nu are competenţe în organizarea alegerilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea este acuzat de primarii din opoziţie că se bagă unde nu-i fierbe oala, în încercarea de a aduce oameni obedienţi PSD în secţiile de votare pentru scrutinul din 25 mai pentru desemnarea reprezentanţilor Romaniei în Parlamentul European. Edilii fac referire la adrese cu antetul IŞJ şi al Ministerului Educaţiei Naţionale, trimise la şcolile din judeţ, care cer directorilor să facă liste pentru cei interesaţi să fie preşedinţi şi locţiitori în secţiile de votare. Astfel de adrese ar fi fost trimise către toate şcolile din judeţ, după cum ne-au spus cei de la Inspectoratul Şcolar, şi au ca termen limită data de azi pentru transmiterea listelor pentru componenţa secţiilor de votare. Primarii se întreabă de ce nu s-a ocupat Prefectura de organizare şi de ce adresele au mers către şcoli şi nu către administraţiile locale. “În vederea organizării alegerii membrilor Romaniei în Parlamentul European în 2014, în temeiul prevederilor art. 29 alin 3-5 din Legea 33/2007… vă rugăm să aduceţi la cunoştinţa angajaţilor dumneavoastră că începand cu 7.03.2014 şi pană la 9.04.2014, aceştia au posibilitatea de a formula cereri pentru înscrierea în lista propusă de prefect pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor/locţiitorilor secţiilor de votare organizate în judeţul Vrancea”, se arată în adresa IŞJ, semnată de inspectorul general Vasilica Zaharia. Persoana desemnată să se ocupe de centralizarea datelor personale este inspectoarea de istorie, Silvia Bocăneanu. Contactată telefonic, aceasta a recunoscut că strange informaţiile după ce a fost desemnată să facă acest lucru de conducerea IŞJ. “Am fost desemnată să mă ocup, trebuie să fac centralizarea. Am trimis adrese la toate şcolile din judeţ, obligatoriu. Am primit date, le centralizez aici la IŞJ. Data limită este 9 aprilie, apoi voi trimite datele mai departe. Sunt interesaţi să participe la procesul electoral şi colegi din IŞJ. Am primit date, unii au experienţă la alte tururi de alegeri, alţii nu au. Sunt solicitări şi de la cadre didactice, dar şi de la doamnele secretare sau personal auxiliar. Eu nu m-am înscris”, ne-a spus inspectoarea Silvia Bocăneanu.

“IŞJ-ul demonstrează că este puternic implicat în politică”

Situaţia pregătirilor pentru alegeri de către Inspectoratul Şcolar i-a determinat şi pe primari să comenteze. Edilul democrat liberal din comuna Ciorăşti, Neculai Braicău, se întreabă dacă nu cumva inspectoratul ar trebui să se ocupe de educaţia copiilor şi nu să se implice în alegeri sau să facă politică. Braicău a precizat că pană acum de aceste situaţii se ocupa Prefectura Vrancea în relaţie directă cu primăriile. “Am citit şi eu această adresă. Nu are IŞJ-ul oare ca obiect de activitate să educe copii şi nu să facă jocurile politice ale celor de la putere?! Prin această adresă se subminează autoritatea locală. Este stilul de lucru al PSD. De la noi nu s-au trimis liste, nu a fost nimeni disponibil. Sunt oameni cu scaun la cap şi şi-au dat seama că este ceva în neregulă cu adresa IŞJ. Nu o recomandă nimic pe doamna inspectoare să facă aceste situaţii. Prin aceasta, IŞJ-ul demonstrează că este puternic implicat în politică. Această treabă ar fi trebuit să o facă Prefectura, nicidecum IŞJ-ul. Iar Prefectura cerea primarilor, nu şcolilor”, ne-a spus Neculai Braicău, primarul comunei Ciorăşti.

PSD joacă să îşi pună oameni în comunele PDL şi PNL

O precizare în acest caz a fost cerută şi de la preşedinta Biroului Electoral Judeţean, judecătoarea Săndica Croitoru, care a precizat că Inspectoratul Şcolar n-ar trebui să aibă nicio implicare în procesul electoral. Croitoru a precizat reporterilor că nu are cunoştinţă de o astfel de adresă remisă de IŞJ şcolilor din judeţ. “Potrivit regulamentului de organizare, nu prea ne intersectăm cu IŞJ-ul. De obicei este atributul Prefecturii, care colaborează cu primarii, IŞJ-ul nu are directă implicare”, a spus Croitoru. La mijloc pare a fi şi o contră politică între USL şi opoziţie. În comunele cu primari PSD, edilii au trimis deja liste cu „oameni cu reputaţie bună” aşa cum scrie la lege, către Prefectură, în vederea întocmirii listelor pentru preşedinţi şi locţiitori în secţiile de votare. În schimb, în comune cu primari PDL şi PNL, nu mai au control asupra primarilor, şi, cum USL s-a rupt, e clar că primarii PNL şi PDL vor încerca să trimită liste cu oamenii lor de încredere. IŞJ însă le-a luat-o înainte şi cere o listă cu profesori sau învăţători care să ocupe aceste funcţii, numai că în marea lor majoritate, directorii de şcoli sunt puşi de PSD, evident că vor trimite liste cu simpatizanţi ai PSD din randul cadrelor didactice. Se speră, în acest fel, ca printre cei propuşi deja de primarii PNL şi PDL, se vor strecura, la tragerea la sorţi, şi preşedinţii propuşi de directorii de şcoli, evident, simpatizanţi ai PSD. (Iulia CREŢU)

Şefa IŞJ aruncă pisica în curtea Prefecturii

Contactată telefonic aseară, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, profesoara Vasilica Zaharia, spune că adresa trimisă în şcoli vine ca urmare a unei solicitări a Prefecturii. “Şefii de instituţii fac parte din colectivul de lucru pentru alegerile pentru Parlamentul European, iar Prefectura ne-a solicitat să facem noi această centralizare. Nu am făcut altceva decat să anunţăm că oricine îşi poate exprima dorinţa de a participa la aceste alegeri. Nu este vreo indicaţie pentru vreun partid politic.”, ne-a declarat aseară şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. (M. V.)

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588802448-inspectoratul-scolar-acuzat-ca-face-jocurile-psd-pentru-alegerile-la-parlamentul-european.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.