spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

200 de protestatari le-au stricat sãrbãtoarea celor de la Chevron | Foto- Video

- Advertisement -

UPDATE
Mitocania corespondentului „Mediafax”

Acesta le-a rãspuns protestatarilor, care strigau „Jos Chevron!”,: „Stati, sã mã deschid la jlit!”…

Tabloul evenimentului organizat de Chevron la Silistea a avut si momente de genul cu cei 40 de ziaristi ospãtându-se, cu sãtenii care se prindeau de gard si jandarmii zelosi, care apãrau compania americanã. A fost si un incident neplãcut, corespondentul „Mediafax”, Teo Istrate, probabil îndestulat de bucatele de la Chevron, a rãspuns protestatarilor care strigau „Jos Chevron!”: „Stati, sã mã deschid la jlit!”.

UPDATE 13.30: Sãtenii îl asteaptã si pe Tom Holst

ASTEPTARE …Desi autocarul cu ziaristi a plecat din Silistea, protestatarii nu s-au retras. Îl asteaptã de Tom Holst, directorul pe România al Chevron. Vor sã-i explice cã România nu este Angola, fãcând aluzie la faptul cã acesta a rãspuns de operatiunile Chevron în acea tarã. E posibil ca jandarmii sã-l scoatã pe o altã rutã pentru a nu se „bucur” de acelasi tratament aplicat ziaristilor pro-Chevron, în care s-a aruncat cu ouã.

Autocarul de la Chevron, atacat cu ouã la Pungesti

Pentru a arãta “adevãrul adevãrat” despre fenomenul Pungesti si fracturarea hidraulicã, Chevron a organizat o excursie cu peste 40 de ziaristi la sonda din comunã. Ajunsi în perimetru, ziaristii invitati au avut surpriza sã gãseascã peste 100 de sãteni care protestau împotriva fracturãrii hidraulice. Astfel, acestia au fost nevoiti sã asculte explicatiile oficialilor de la Chevron, în corul de huiduieli a pungestenilor. La fata locului au fost prezenti si jandarmii care au încercat sã se interpunã între protestatari si ziaristi, în ideea ca huiduielile lor sã nu fie auzite de cei care filmau sonda. La un moment dat, lucrurile au degenerat, doi dintre sãteni fiind bãtuti de jandarmi. La întoarcere, autocarul cu ziaristi a fost atacat cu ouã!

TENSIUNI….În ziaristii adusi de Chevron la Pungesti s-a aruncat cu ouã. Jandarmii au fãcut exces de zel pentru ai împiedica pe cei 200 de protestatari sã se apropie de gard si ziaristi.

Sãtenii din Pungesti si protestatarii anti-Chevron, veniti în sprijinul lor, au stricat sãrbãtoarea gânditã de Tom Holst, „Ziua portilor deschise la perimetrul Chevron”, de la Silistea. Ziaristii adusi cu autocarele din Bucuresti si din Vaslui, care trebuiau sã pozeze si sã filmeze realizãrile americanilor, au avut o surprizã. 200 de sãteni au venit lângã gard si au protestat. Le-au spus celor de la Chevron cã nu sunt bineveniti, iar ziaristilor le-au atras atentia cã România este o tarã membrã UE si cã directivele ei nu sunt respectate la Pungesti, adicã explorarea si exploatarea gazelor de sist se face fãrã acordul comunitãtii locale. Guvernul le-a interzis toate referendumurile initiate, pânã si pe cel de demiterea primarului, vinovat, în viziunea lor, pentru faptul cã nu-i reprezintã în fata autoritãtilor de la Bucuresti. Au existat ciocniri între protestatari si jandarmi, care fãceau tot posibilul ca acestia sã nu se apropie de gard si de ziaristi. Ciocnirile s-au produs pe terenul învecinat perimetrului, care apartine mãnãstirii Mãlinesti. Interventia nu este justificatã. Corespondentii ‚Vremea Nouã”, aflati la fata locului, au surprins douã momente când sãtenii au fost loviti de jandarmi. Reamintim cã, ziarul „Vremea Nouã” nu a fost invitat la „Ziua portilor deschise”, fiind singura redactie din judet care nu a primit invitatie. La plecare, în satul Silistea, sãtenii au aruncat cu ouã în autocarul cu ziaristi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.