spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Sute de amenzi pentru șoferii care îşi parchează neregulamentar maşinile prin oraş

- Advertisement -

Poliţiştii locali din municipiul Suceava s-au pus pe capul șoferilor care își lasă maşinile prin oraş în locuri interzise opririi ori staționării, iar de la zi la zi numărul sancţiunilor aplicate creşte considerabil.

Luna trecută, de exemplu, au fost aplicate nu mai puţin de 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei.

Fotografiile, probă la dosar

Zilnic, în zona centrală a municipiului, poliţiştii locali pot fi văzuţi fotografiind maşinile parcate neregulamentar, fie în zona sensului giratoriu de lângă RDS, la câţiva metri de parcarea subterană, fie în faţa magazinului Orange ori a sediului Banc Post. Şoferul nici nu trebuie să fie la maşină. Fotografiile sunt probă la dosar, pentru a-i arăta contravenientului motivul pentru care s-a ales cu puncte penalizare şi cu bani mai puţini în buzunar.

Poliţia Locală a început să dea amenzi pentru parcări neregulamentare din vara anului trecut, când s-a semnat un protocol de colaborare cu Serviciul Poliției Circulaţiei.

De atunci şi până la sfârşitul lui 2013, poliţiştii localiau aplicat 651 de sancțiuni contravenționale, dintre care 276 de avertismente verbale, 196 de avertismente scrise şi 166 de amenzi, valoarea totală fiind de 37.770 de lei.

Autospecialele pompierilor şi ambulanţele, blocate de parcările neregulamentare

Situația amenzilor nu reflectă nici pe departe numărul șoferilor care ignoră zilnic indicatoarele rutiere, însă pe raza întregului municipiul acţionează doar nouă poliţişti locali, care lucrează şi în schimburi.

Un poliţist local are post fix în zona primăriei, la intersecţia străzii care duce spre sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava cu strada Alexandru cel Bun, acolo unde, nu o dată, din cauza conducătorilor auto care şi-au parcat maşinile neregulamentar, autospecialele pompierilor au pierdut minute bune pentru a putea ieşi la drumul principal.

O altă arteră care se blochează destul de des este strada Scurtă, unde se află şi sediul Serviciului de Ambulanţă al judeţului. Aceeaşi problemă şi pe strada Tipografiei, care se blochează destul de des, deşi peste drum există o parcare, cu plată ce-i drept, cea din faţa hotelului Bucovina.

„Unii dintre conducătorii auto îşi lasă maşinile pur şi simplu în drum, blocând traficul”

Puţini sunt şi poliţiştii rutieri, iar sancţionarea celor care încalcă regulile de oprire/staţionare a autovehiculelor este trecută pe plan secund, fiind prioritare intervenţiile la accidente ori alte evenimente rutiere sau fluidizarea traficului, misiuni la care sunt solicitate de multe ori şi efectivele Poliţiei locale.

„Nu suntem absurzi, înțelegem că sunt locuri insuficiente de parcare în oraş, dar sunt situaţii, şi nu puţine, în care unii dintre conducătorii auto îşi lasă maşinile pur şi simplu în drum, blocând traficul”, povestește unul dintre polițiști locali cu atribuții pe linie rutieră. De exemplu, în ianuarie şi februarie, când zăpada a pus stăpânire pe oraş, poliţiştii locali au trecut cu vederea mare parte din parcările neregulamentare, ţinând cont de faptul că principalele artere aveau pe margini mormane întregi de zăpadă.

Totuşi, în foarte multe cazuri, tupeul unor conducători auto sfidează orice limită a bunului-simţ, aceştia parcându-și autoturismele în staţii de autobuz sau, dacă se poate, chiar în uşa magazinului de unde au de făcut cumpărături. Şi exemple de genul acesta găsiţi peste tot prin municipiul reşedinţă de judeţ.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-04-07/Sute-de-amenzi-pentru-soferii-care-isi-parcheaza-neregulamentar-masinile-prin-oras#ixzz2yHEwIu3h

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.