spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

O noua amanare in dosarul tinerei infectate cu HIV in Spitalul Judetean Bacau

- Advertisement -

O tanara din Bacau care s-ar fi infectat cu virusul HIV in Spitalul Judetean Bacau, cere in instanta daune morale in valoare de 1 milion de euro.

Se pare ca fata s-a infectat in unitatea medicala in perioada 1989 – 1990 si cere in instanta sa fie despagubita. Au trecut zece ani de cand se judeca acest caz, insa, procesul a ajuns public in momentul in care conducerea Spitalului Judetean a cerut intr-o sedinta de Consiliu Judetean aprobarea de a angaja un avocat.

Pana acum, pacienta are deja doua sentinte favorabile, ea castigand la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a dat castig de cauză tinerei infectate cu HIV in anul 1990 si a obligat SJU sa-i plăteasca acesteia despagubiri de nu mai putin de 1 milion de euro.

Unitatea medicala a facut cerere de revizuire care se judeca la Tribunalul Bacau, sperand ca va negocia suma stabilita drept daune morale. Vineri, la Tribunalul Bacau a fost un nou termen, insa Gigi Nucu Candet, avocatul SJU, a cerut o noua amanare.

“Oficial suntem in tratative ca sa avansam o tranzactie. Urmeaza sa avem o noua discutie, pe o suma mai mica”, a declarat avocatul Gigi Candet. De partea cealalta, Daniela Burghelea, avocata bolnavei, spune ca ea s-a prezentat in sala, pregatita sa se judece.

“Am venit sa ma judec. Aveam concluziile deja scrise si eram pregatita sa ma judec. Am acceptat un nou termen ca sa las loc negocierilor intre parti. Eu nu pot decide in locul clientei mele, ci sunt doar reprezentantul ei in instanta. Decizia finala ii apartine”, a declarat avocata Daniela Burghelea. Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata in luna mai.

“Avand in vedere solutiile exprimate de cele doua parti, instanta dispune amanarea cauzei la data de 16 mai”, a precizat judecatorul Cristina Madalina Radu, presedinta completului de judecata.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/o-noua-amanare-in-dosarul-tinerei-infectate-cu-hiv-in-spitalul-judetean-bacau/#sthash.8tWGRieZ.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.