spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

FC Vaslui, la judecata lui Pongo!

- Advertisement -

Doamne, ce s-a ales din cel mai iubit brand din judet!

LA MÂNA FINULUI…Ciprian Damian face în continuare valuri, încercând sã-si motiveze actiunea distructivã împotriva propriei echipe de fotbal. De data aceasta, pe lângã Adrian Porumboiu, a intrat în vizor primarul orasului Vaslui, Vasile Pavãl si ziarul nostru. Reamintim cã, Damian a depus la FRF, la comisia de licentiere o notificare prin care cere ca FC Vaslui sã nu primeascã dreptul de joc pentru sezonul urmãtor, pentru cã societatea la care este actionar majoritar îi datoreazã acestuia, ca persoanã fizicã, suma de 1,5 milioane de euro. În final, a anuntat cã de la varã toti jucãtorii FC Vaslui vor deveni liberi de contract si echipa va fi vândutã. În traducere, Damian spune clar cã, FC Vaslui va juca ultimele sale 8 meciuri din istoria sa, fiindcã e greu de crezut cã cineva va bãga bani într-o echipã de fotbal, fãrã jucãtori si licentã pentru a evolua în Liga 1.

În ultima sãptãmânã, Ciprian Damian, presedintele si patronul clubului FC Vaslui, aruncã cu noroi în echipa fanion a orasului, tocmai în perioada în care este în derulare procesul de licentiere pentru sezonul urmãtor. Primul la rând este fostul finantator, Adrian Porumboiu, pe care-l acuzã cã a furat banii clubului si cã din vara lui 2012, societatea care detine echipa a functionat doar cu 1,5 milioane de euro. Iatã ce a declarat într-o conferintã de presã sustinutã sâmbãtã: “Notificarea mea (n.r. documentul depus la FRF), publicatã în ziarul Prosport nu face referire la renuntarea la datorii, face referire doar la o amânare a acestor datorii (n.r. este vorba de suma de 1,5 milioane de euro pe care acesta pretinde cã o are de încasat de la club). Aceste datorii vin din urmã. Nu pot fi meschin sã nu spun cã modalitatea de lucru cu firmele care finanteazã acest club (n.r. firmele lui Adrian Porumboiu) sau care au finantat acest club n-a fost una foarte bunã pânâ în iunie 2012. Din iunie 2012 pânã în prezent, clubul a avut încasãri de 18 milioane de euro din care doar 1,5 milioane de euro au rãmas la club, restul s-au întors la firmele lui Porumboiu”. Cu alte cuvinte, Damian încearcã sã acrediteze ideea cã, timp de aproape doi ani, la clubul FC Vaslui, unde echipa a jucat 60 de meciuri în campionat intern si patru meciuri internationale, între care au fost efectuate opt stagii de pregãtire in strainatate, s-au fãcut plãti cãtre furnizori doar de 1,5 milioane de euro. Mai mult, tot în conferinta de presã, acesta a mai afirmat cã, “din luna septembrie 2013, clubul nu a avut nicio încasare”. Numai baremele de arbitraj, costul deplasãrilor si cheltuielile de subzistentã ale clubului se încadreazã în aceastã sumã. Oare echipa s-a tinut cu aer? Porumboiu îi dã replica destul de dur: “Niste minciuni ordinare, se poate verifica totul. Dacã mã duc, luni dimineatã, la firmã si gãsesc cele 17 milioane de euro de care spune Damian ar fi foarte bine. Cred cã este o glumã proastã. Minte cu o dezinvolturã înfiorãtoare, nici vorbã de asa ceva. Mã asteptam sã vinã si sã spunã ce va face si ce vom face, ce mãsuri ia cu licentierea. Este un om scãpat cu totul de sub control. Probabil, când spune de atâtia bani, o fi adus el la club niste bani si nu stim noi, dar nu este asa. El nu a produs în viata lui niciun leu. Sunt multumit cã nu a spus cã am luat si banii dati de UEFA la juniori (n.r. 56.000 euro), pentru cã el i-a “ras” imediat. M-am asteptat sã spunã ce eforturi a depus el ca Vasluiul sã ia licenta, dar vorbeste de un contract pe care si l-a fabricat singur. Asteptam sã mai spunã si de ce a trimis adresã cãtre dl. Rozeanu (n.r. contabilul clubului) si cãtre directorul sportiv Popa, sã nu se primeascã nicio sumã de bani, pentru a se plãti contractele jucãtorilor. Suma de 200.000 de euro era pregãtitã de vineri sã intre în conturile fotbalistilor, dar dacã nu vrea, Mãria-sa …”

SARACUL... Ciprian Damian declara in prosport.ro ca Porumboiu ii doreste sa ramana ca un aurolac din canal. Iata ce domeniu si-a construit in cativa ani omul in care Porumboiu a investit incredere, bani si faima.
SARACUL... Ciprian Damian declara in prosport.ro ca Porumboiu ii doreste sa ramana ca un aurolac din canal. Iata ce domeniu si-a construit in cativa ani omul in care Porumboiu a investit incredere, bani si faima.

Fotbal, tractoare si pãmânturi puse gaj la Finante

Damian spune cã pe Porumboiu nu-l intereseazã decât profitul, iar pentru firmele sale clubul a fost manã cereascã, acesta rãmânând numai cu datoriile. Însã, acuzatia este contrazisã chiar de acesta. Iatã ce mai spune Damian în conferinta de presã: “pentru o poprire de 43 de miliarde lei (n.r. o datorie pe care clubul o avea la un moment dat la Finante), la care firmele domnului Porumboiu au depus garantii terenuri si probabil nu va accepta sã i se execute garantiile si va plãti suma la bugetul de stat”. Adicã, acum Porumboiu nu mai furã bani de la club si îsi asumã o datorie a echipei de fotbal de aproape 750.000 de euro si garanteazã la finante cu propriile terenuri. În avalansa de acuzatii la adresa lui Porumboiu, Damian mai spunea cã fostul finantator i-a promis cã-i dã bani sã plãteascã datorii la bugetul de stat, în februarie 2014, (suma se potriveste exact cu cei 750.000 de euro de mai sus) si nu i-a mai dat. Dar faptele îl contrazic, fiindcã Porumboiu a garantat cu propriile terenuri datoria la stat. Dorind sã arate cât de rãu e Porumboiu, Damian mai aruncã o bombã. Un sponsor a dat 5 milioane de euro la echipã, sub formã de combine si tractoare (de parcã fotbalul se joacã cu utilaje agricole) si acestea au ajuns la firmele omului de afaceri. În replicã, fostul arbitru declarã: “El (Ciprian Damian, n.r.) nu stie ce înseamnã compensare. E o tranzactie încheiatã de mine cu New Holland, un contract pe care eu l-am adus, bani care s-au fãcut venituri la club. E greu pentru Damian, care în viata lui nu a produs niciun leu, sã înteleagã astfel de lucruri. A fost o tranzactie mult mai micã, mai putin de 5 milioane de euro, s-au dat tractoare, pentru care o parte din pret a fost achitat de firmele mele”.

HOTUL STRIGA HOTUL... Juniorii Vasluiului au primit de la UEFA 56.000 euro prin conturile lui FC Vaslui. Dar banii nu au ajuns la ei. Au fost deturnati de Ciprian Damian direct in contul peronal. Ca acoperire s-a folosit de contractul de administrare.

Primarul orasului, a doua victimã a lui Damian

Într-o declaratie pe www.prosport.ro, Damian se repede la gâtul primarului Vasile Pavãl, care în toatã aceastã perioadã tensionatã, desi Primãria este actionar cu 16% la Sporting Club, s-a tinut deoparte de acest scandal. S-a multumit sã-si onoreze obligatiile pe care le are fatã de echipã si anume sã asigure baza materialã (stadionul si terenul de antrenament cu toate utilitãtile functionale) pentru buna desfãsurare a meciurilor. Obraznic, presedintele clubului amenintã : “Primãria Vaslui stie cã rãspunde în limita la 16% pentru tot pasivul clubului (n.r. datoriile)? Iar pasivul e cam mare, cam foarte mare”. Nu stim unitatea de mãsurã pe care o foloseste Damian când e vorba de bani, fiindcã discutã de sume de milioane de euro ca si cum ar fi sute de lei. Tot în conferinta de presã, acesta face referire la creantele clubului cãtre stat si furnizori, vehiculând cã firma sa nu a onorat peste 50 de instrumente de platã (bilete de ordin). “Privitor la datoriile la stat ale lui FC Vaslui, acestea au fãcut obiectul unui control al Finantelor Publice (…). Poprirea venitã la FC Vaslui de 288 de miliarde face referire la penalitãti si alte obligatii la bugetul de stat, pe care cu sigurantã le vom câstiga în instantã si suntem în mãsurã sã anulãm aceastã poprire, deoarece au existat cazuri asemãnãtoare. Va rãmâne o sumã infinit de micã”. Atunci la ce se referã presedintele clubului când îi atrage atentia primarului cã pasivul este cam mare?

În loc de epilog, FC Vaslui nu va mai exista

Damian, la finalul conferintei de presã, a anuntat cã va vinde clubul dacã nu va gãsi un partener care sã-l sprijine financiar si cã fotbalistii care vor juca fãrã sã fie plãtiti pânã la varã vor deveni, la finalul sezonului, liberi de contract. “Sper sã gãsesc sumele de bani pânã la finalul campionatului pentru ca sã pot termina acest campionat. La ora actualã, inclusiv autocarul echipei nu este plãtit. (…)Voi încerca sã am o discutie cu jucãtorii în sensul cã fiecare jucãtor care doreste sã joace pânã la finalul returului va fi liber de contract. Dacã în sezonul urmãtor nu gãsesc un partener financiar, iau în calcul inclusiv vânzarea clubului”. În editia www.prosport.ro acesta a scurtat termenele: “Luni scot societatea la vânzare, iar firmele lui Porumboiu au drept de preemtiune si le ofer lor pretul sã le cumpere. Dacã nu o cumpãrã, o s-o vând în altã parte pentru cã sunt clienti. Societatea se poate redresa, dar fãrã bani nu putem face nimic”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.