spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Se reaprinde flacara sperantei, la Pungesti si BANCA! (foto-video)

- Advertisement -

UPDATE 12:40.

Locuitorii din comuna Banca s-au adunat in fata caminului cultural, la protestul impotriva  gazelor de sist aprobat de primaria din comuna. Sunt in jur de 50 de sateni avand printre ei pe preotul paroh Iulian Ghimus, deputatul Tudor Ciuhotaru, Paul Iurea de la Vama Verde,  barladeni, precum si reprezentanti ai comunei Gagesti. Mitingul a inceput cu rugaciunile parintelui Iulian Ghimus si continua cu discursuri ale celor prezenti impotriva guvernului, a Chevron-ului si a fracturarii hidraulice.

Mai multe detalii va vom oferi in cotidianul nostru de maine.

ORA 16,30:

Mitingul de la Pungesti s-a încheiat, fãrã niciun fel de incidente! Cei aproape 200 de participanti au efectuat un mars de aproape 3 kilometri, ajunând chiar si în proximitatea zonei delimitate de jandarmi, înspre suprafata concesionatã de compania Chevron. Protestatarii si-au strigat nemultumirile, spunându-le inclusiv jandarmilor faptul cã apãrã nedreptatea si pe agresorii pãmântului românesc. Chiar dacã doi dintre oamenii supãrati pe indiferenta companiei americane, care continuã nestingheritã lucrul la amplasarea sondei de explorare a gazelor, fãrã sã tinã cont de opozitia vasluienilor, au vrut sã treacã de limitã, ei au fost opriti la timp, inclusiv de ceilalti protestatari, pentru ca gestul lor sã nu fie mai apoi interpretat de autoritãti drept un “abuz”, iar asta sã a‎ iar asta sã aibã repercusiuni asupra libertãtii lor de exprimare ulterioare. Prin urmare, în jurul orelor 16,30, mitingul s-a încheiat, fãrã incidente. Mai multe amãnunte despre tot ceea ce s-a petrecut la mitingul de la Pungesti, vor fi prezentate într-un reportaj, publicat în editia de luni, online si print, a cotidianului Vremea Nouã!

UPDATE 15,00:

A început mitingul! Peste 100 de protestatari s-au adunat în preajma taberei Miscãrii de Rezistentã de la Pungesti, vorbitorii care s-au adresat pânã acum oamenilor, spunând cã mobilizarea lor, a pungestenilor, este cea mai frumoasã dovadã de curaj si luptã îndreptãtitã pentru sãnãtatea pãmântului românesc. A vorbit activistul pentru mediu, Constantin Pâslaru, care si-a exprimat convingerea cã mitingul de astãzi este, în fond, cel mai important semnal pentru protestele de mâine, care vor cuprinde toatã tara. Se strigã cu vehementã împotriva gazelor de sist, a Chevronului. Oamenii sunt indignati cã Chevronul nu pare deloc afectat de protestele atâtor oameni, de revolta lor sincerã si de convingerea lor contra fracturãrii hidraulice, mergând cu lucrãrile mai departe. Participã multi bârlãdeni, vasluieni, între care se remarcã tânãrul Stefan Iacob, Liliana Sava, Ion Lazurca, Franco Dan  Frunzetti, precum si toti ceilalti sustinãtori ai miscãrii împotriva gazelor de sist. “De ce vor sã ne sigileze fântânile noastre? De ce domnul primar si Chevronul vor sã ne ia apa noastrã?”, au strigat protestatarii, care au aflat de decizia Chevronului si a primarului Vlase, ca fântânile din Pungesti sã fie sigilate, sub pretextul aberant si mincinos, potrivit cãreia “protestatarii ar plãnui sã îsi otrãveascã singuri propria apã”.

ORA 14,20 În centrul satului Armãsoaia au început deja sã se adune zeci de proteststari, care vor sã participe la mitingul împotriva gazelor de sist, organizat astãzi în comuna Pungesti, loc unde Chevronul vrea sã amplaseze prima sondã de explorare a gazelor de sist din România, prin periculoasa metodã de fracturare hidraulicã! Oamenii tin în mâini steagul tricolor, au pancarde cu mesaje împotriva otrãvirii pãmântului românesc, “STOP CHEVRON”, dar si icoane, prin care îndeamnã la solidaritate pe toti cei care vor un mediu curat, sãnãtos. Alãturi de pungesteni a venit si Paul Iurea, de la Vama Veche, dar si o televiziunea DIGI24, precum si televiziunea franco-germanã “ARTE”. La ora 14,30, toti protestatarii se vor îndrepta, în mars, spre zona taberei Miscãrii de Rezistentã, unde. La ora 14,30, toti protestatarii se vor îndrepta, în mars, spre zona taberei Miscãrii de Rezistentã, unde, pentru cel putin 2 ore, se va desfãsura mitingul împotriva gazelor de sist. Trebuie spus cã un numãr important de forte de ordine sunt mobilizate în zonã (politisti, jandarmi, dar si reprezentanti ISU). Vom reveni în timp real cu informatii de la fata locului!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.