spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

De luni, sucevenii ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă

- Advertisement -

Noul producător de energie termică, care asigură necesarul de căldură şi apă caldă pentru 22.000 de familii din municipiul Suceava, Bioenergy, ameninţă cu oprirea producţiei, începând de luni, 7 aprilie.

„Este posibil ca de săptămâna viitoare să nu mai putem beneficia de apă caldă. Am găsit în această dimineaţă pe birou o somaţie fermă de la Bioenergy, cărora Termica le este datoare cu o sumă scadentă de 129 miliarde de lei vechi”, a declarat vineri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform somaţiei, furnizarea agentului termic va fi întreruptă începând de luni, 7 aprilie.

Lungu a precizat că deşi anul acesta a virat la Termica, în contul subvenţiei energiei termice consumate de populaţie, 75 de miliarde de lei vechi, iar încă pe atâta s-a încasat de la populaţie, la Bioenergy nu a ajuns decât o mică parte din aceste sume.

„În mod normal, jumătate din sumă ar fi trebuit să ajungă la Bioenergy, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am avut discuţii cu directorul Bioenergy, să vedem ce putem face…Primăria Suceava mai are de achitat către Termica 20 de miliarde lei vechi, toată problema este acum la populaţie, de la care ar trebui să încasăm în maxim o lună de zile 100 de miliarde de lei vechi. Este un efort extraordinar, dar care trebuie făcut, pentru că riscăm să nu se poată asigura căldura, energia termică necesară pentru perioada următoare. Un operator privat nu îşi poate permite să funcţioneze în pierdere”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Numai datoriile scadente ale Termica către Bioenergy sunt de 129 de miliarde lei vechi, dar între timp a mai fost trimisă o nouă factură, de 30 de miliarde lei vechi, ceea ce ridică totalul datoriilor la aproape 160 de miliarde de lei vechi.

„Voi mai avea discuţii cu cei de la Bioenergy, vedem ce se poate face pentru amânarea acestei măsuri, dar e cert faptul că populaţia trebuie să se mobilizeze să achite ceea ce a consumat, pentru a beneficia în continuare de apă caldă”, a mai spus Ion Lungu.

În acelaşi timp, un avertisment din partea conducerii municipalităţii a plecat către asociaţiile de proprietari:

„Am semnale că la unele asociaţii oamenii au plătit, dar banii au ajuns mai întâi la alţi furnizori, deşi legea spune că facturile trebuie achitate proporţional. Ei plătesc mai întâi facturile mai mici, către furnizorii de care se tem că vor lua măsuri. Voi cere un control pe acest aspect la asociaţiile de proprietari”.

Datoriile populaţiei către Termica au ajuns în această iarnă la 220 de miliarde de lei vechi, încasările  din partea asociaţiilor de proprietari fiind mult mai mici decât anii anteriori.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-04-05/De-luni-sucevenii-ar-putea-ramane-fara-caldura-si-apa-calda#ixzz2y02zhf36

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.