spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

REŢEAUA DUICU. Personajele cheie prin care şeful CJ Mehedinţi controla judeţul şi ţintea influenţa în Guvernul Ponta

- Advertisement -

Datele preliminare ale anchetei DNA în care a fost reţinut şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful poliţiei judeţene, Constantin Ponea, a devoalat existenţa unei reţele complexe de corupţie, formată din alte 10 persoane. Infracţiunile descrise de procurori, coroborate cu date publice şi informaţii furnizate de surse oficiale, arată că în această reţea ar mai activa şi un procuror, un judecător şi un şef al televiziunii locale controlate de Duicu.Potrivit DNA, Adrian Duicu se lăuda cu influenţă chiar şi în Guvernul Ponta. Surse judiciare au explicat pentru Gândul că, în 2013, ministrul Robert Cazanciuc „a recrutat-o” pe soţia lui Constantin Ponea, seful IPJ (anchetat şi elacum), pentru o funcţie de conducere în DNA. După ce a fost declarat în conflict de interese de ANI, Duicu a câştigat pe fond procesul la o instanţă condusă de sora lui Ponea. Dosarul lui Duicu de incompatibilitate a pornit de la o sesizare a fratelui ministrului Eugen Nicolicea, fost membru PSD şi fost şef al organizaţiei conduse de Duicu.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Adrian Duicu pentru 30 de zile

Potrivit DNA, Adrian Duicu se lăuda cu influenţă chiar şi în Guvernul Ponta. Surse judiciare au explicat pentru gândul că, în 2013, ministrul Robert Cazanciuc „a recrutat-o” pe soţia lui Constantin Ponea, seful IPJ (anchetat şi el acum), pentru o funcţie de conducere în DNA. După ce a fost declarat în conflict de interese de ANI, Duicu a câştigat pe fond procesul la o instanţă condusă de sora lui Ponea. Dosarul lui Duicu de incompatibilitate a pornit de la o sesizare a fratelui ministrului Eugen Nicolicea, fost membru PSD şi fost şef al organizaţiei conduse de Duicu.

Mecanismele reţelei de corupţie din Mehedinţi

Din informaţiile prezentate până acum de procurori, reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. În centrul reţelei se plasează el şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Ponea. Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe şeful IPJ. Acesta din urmă, prin relaţiile sale, îi promitea protecţie împotriva anchetelor sau că ”îi rezolvă” dosare aflate în instanţă. Pe palierul doi al reţelei avem rudele şefului IPJ, soţia sa fiind procuror cu funcţie de conducere. De asemenea, sora şefului IPJ este judecător pe cauze civile şi cea care a judecat favorabil dosarul în care ANI îl acuza pe Duicu de conflict de interese.

Cititi: http://www.gandul.info/stiri/infografic-gandul-reteaua-duicu-personajele-cheie-prin-care-seful-cj-mehedinti-controla-judetul-si-tintea-influenta-in-guvernul-ponta-12396362

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.