spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Procurori și ofițeri Anticorupție urmează să “scuture” mai mulți polițiști, cercetați pentru fapte de corupție

- Advertisement -

De mai bine de o săptămână, prin Inspectoratul de Poliție Județean Suceava circulă informația că mai mulți polițiști urmează să fie săltați de ofițerii Anticorupție, într-o anchetă condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, anchetă care vizează fapte de corupție.

Polițiștii au auzit despre anchetă, însă nu știu care dintre colegii lor urmează să dea cu subsemnatul la Parchet și pentru ce fapte anume.

Așa că au început tot felul de speculații, ajungându-se până la ipoteza că la Suceava ar veni structuri de la București din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a-i proba pe cei corupți.

Reprezentanții Parchetului confirmă că ancheta se află în desfășurare

Două lucruri sunt certe până la ora actuală: există un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în care sunt cercetați mai mulți polițiști din cadrul IPJ Suceava pentru fapte de corupție, și, în urmă cu aproximativ zece zile, de la Secția de poliție Moara au fost ridicate mai multe documente.

Sursele noastre spun că ar fi vorba de registre de evidență din 2013 și procese verbale de contravenție, ridicate de către ofițerii Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Suceava, la cererea procurorului care coordonează ancheta.

Din informațiile pe care le deținem până în prezent, sunt vizați mai mulți polițiști, acuzațiile fiind că respectivii luau șpagă de la șoferii pe care îi opreau în trafic, pentru a-i scăpa de eventuale sancțiuni contravenționale.

Rămâne de văzut în următoarele săptămâni dacă cercetările vizează și alte infracțiuni, reprezentanții Parchetului confirmând doar că ancheta se află în desfășurare și, deocamdată, nu au ce să comunice mass-media.

Anchetatorii au găsit, se pare, și pe o parte dintre cei care au dat șpaga, în ultima săptămână, fiind audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava aproximativ 20 de persoane.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-04-03/Procurori-si-ofiteri-Anticoruptie-urmeaza-sa-scuture-mai-multi-politisti-cercetati-pentru-fapte-de-coruptie#ixzz2xtf30PPw

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.