spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
Vaslui
02-iun.-2024

La cinci milimetri de moarte

- Advertisement -

Un romaşcan condamnat pentru proxenetism a ajuns în instanţă pentru că a atentat la viaţa unui om

Cristian Bîrzu (38 de ani), din Roman, un personaj care a avut tangenţe şi cu Clămparu, este trimis din nou în judecată, de această dată pentru tentativă de omor. La capătul anchetei, Parchetul Neamţ a decis trimiterea în judecată a suspectului, în stare de libertate. La audierile din acest dosar el a susţinut că l-a lovit pe Cristian Petru Băducă cu pumnul în care avea cheile de la maşină. Varianta sa a fost infirmată de expertiza Serviciului de Medicină Legală Neamţ.

Pe 21 februarie 2013, într-una din multele zile în care Cristian Bîrzu voia să reintre în graţiile fostei sale prietene Ramona, s-a apropiat de blocul unde aceasta locuia cu prietena ei, în apartamentul lui Cristian Băducă. Voia să-i vorbească, s-o vadă măcar, dar când s-a apropiat de bloc, atunci a ieşit rivalul său, pe care-l acuza că este motivul pentru care iubita i-a întors spatele. În acel moment, s-a strecurat pe lângă el prin gangul de lângă bloc şi l-a înjunghiat, după care a plecat, fără nici un regret. Ba, a sunat-o pe Ramona şi i-a spus că “l-a înjunghiat” pe Cristian Băducă şi că următoarea va fi ea, după cum se arată în rechizitoriu. Această  variantă a fost confirmată de mesajele de ameninţare păstrate în telefonul ei mobil.

După atac, rănitul, plin de sânge, s-a urcat într-un taxi şi a plecat la spital. Medicii au stabilit că îi fusese secţionat muşchiul sternocleidomastoidian la numai cinci milimetri de carotidă şi l-au supus unei intervenţii. La final au concluzionat că victima a avut nevoie de 14-15 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Pe baza acestei concluzii medico-legale, fapta a fost încadrată la lovire sau alte violenţe şi de la Parchetul Neamţ dosarul a fost trimis pentru instrumentare la Parchetul Roman. Nemulţumit, Cristian Băducă a făcut plângere la instanţă, magistraţii hotărând ca dosarul să fie retrimis la parchet pentru completarea cu o expertiză a anchetei ce urma să se facă pentru infracţiuni contra vieţii. Concluzia medicilor legişti a fost că “leziunea cauzată persoanei vătămate a fost produsă prin lovire activă cu obiect înţepător-tăios (posibil cuţit), excluzându-se posibilitatea aplicării loviturii cu o cheie” şi s-au menţinut celelalte rezoluţii ale certificatului medico-legal. La audieri, victima a spus că nu are pretenţii de despăgubiri, dar rămâne de văzut ce va declara în faţa magistraţilor.

*Condamnat pentru proxenetism şi cercetat în Germania

Cristian Bîrzu este recidivist, conform rechizitoriului el fiind condamnat la pedepse cu închisoarea nu doar în România, ci şi în străinătate. În 2007 a fost condamnat de Tribunalul Neamţ la şapte ani de închisoare pentru proxenetism, trafic de minori şi de persoane, lipsire ilegală de libertate, vătămare corporală şi complicitate la tâlhărie şi viol. Este vorba despre unul din procesele celebre la acea vreme, întrucât romaşcanul atrăgea fete tinere, dintre care cinci erau minore, pe care le convingea că se va însura cu ele. După ce-I cădeau în mreje, tinerele erau obligate inclusive cu bătaia să se prostitueze pentru el. Instanţa l-a obligat la plata a 8.500 euro daune în favoarea a şase dintre cele opt victime.

În 2008, autorităţile judiciare din Germania au emis mandate de arestare pe numele lui şi-l căutau prin toată Europa pentru a fi cercetat. Cristian Bârzu era bănuit că a participat, în 1996, împreună cu un alt român la tâlhărirea unui bărbat de 67 de ani. Potrivit anchetatorilor, agresorii au intrat în casă după ce proprietarul plecase. În timp ce voiau să fure, bărbatul s-a întors şi i-a surprins. Hoţii l-au atacat cu un briceag, apoi l-au legat de mîini şi de picioare. Unul a stat cu cuţitul la gât, iar celălalt a furat portmoneul cu 1.400 de mărci, un card la care au obţinut şi codul PIN, apoi sub bătaie bărbatul le-a arătat unde-şi ţine bijuteriile, banii şi alte obiecte de preţ pe care cei doi le-au înghesuit într-un geamantan.

Cristina IORDACHE

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/la-cinci-milimetri-de-moarte/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.