spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

România are cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE. TOP CINCI CELE MAI TRAGICE accidente

- Advertisement -

Deşi rata deceselor produse în accidente de circulaţie a scuzut cu 9% comparativ cu 2012, Romania este, în continuare, ţara în care au loc cele mai multe astfel de evenimente.

Anul trecut, 92 de morţi la un milion de locuitori au fost înregistraţi, iar media în UE este de 52, potrivit CE. „Sunt necesare în continuare eforturi pentru reducerea numărului lor (al deceselor – n.r.), deoarece acesta este aproape dublu faţă de media europeană (92 de cazuri / 1 mil. loc în România, comparativ cu în medie 52 de astfel de cazuri la nivel de UE)”, subliniază CE.

În acest clasament, România este urmată de Polonia şi Luxemburg – ambele cu 87, la polul opus situându-se Suedia şi Marea Britanie, cu 28 şi, respectiv, 29 de decese la un milion de locuitori, scrie  Mediafax.ro.

Marea majoritate a cazurilor înregistrate în România (peste 60%) au avut loc în mediul urban, precizează CE, într-o centralizare dată publicităţii luni.

TOP cele mai tragice accidente din România din ultimii cinci ani

1. Afaceristul ilfovean Nae Nicolae, supranumit „Regele Imobiliarelor din Ilfov”, prieten cu familia Becali şi naş al lui Adi Minune, a murit pe 17 iulie, la o trecere cu calea ferată din Pipera, Bucureşti. Milionarul nu s-a asigurat, se grăbea şi a depăşit coloana care aştepta să treacă trenul. Maşina pe care o conducea acesta, un Bentley, a fost lovită în plin de tren, iar Nae Nicolae a murit pe loc.

2. Claudiu Hauptmann, tânărul de 21 de ani din Reşiţa care, în 2009, a provocat un accident rutier în care au murit şase persoane.  Tragicul eveniment a avut loc lângă localitatea Birda. Aflat la volanul unui Peugeot, tânărul reşiţean, care abia îşi luase permisul de conducere, se deplasa dinspre Reşiţa către Voiteg, împreună cu două prietene şi un prieten, aflaţi la vârsta majoratului. Carosabilul umed, viteza excesivă şi lipsa de experienţă şi-au spus cuvântul. În apropierea localităţii Birda, Hauptmann a piedut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un Espero, în care se aflau patru persoane. Au murit toţi, mai puţin şoferul, care a ajuns la spital cu leziuni grave, însă a scăpat cu viaţă. Claudiu a primit 5 ani cu executare.

3. Timisoreanul Adrian Cocoana, a ucis, în 2008, un tânar care se afla pe trotuar. El conducea cu viteză un Ferrari. Băiatul de bani gata a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la executarea a patru ani de închisoare. Adrian Cocoană a fost acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, în urma unui accident rutier petrecut în august 2008, în Timişoara. Aflat la volanul unui bolid Ferrari, Cocoană a încercat să depăşească un taxi, dar a intrat în coliziune cu acesta, maşina sa fiind proiectată pe trotuar, unde a lovit doi tineri, unul dintre aceştia, Lucian Reja, pierzându-şi viaţa. A fugit apoi de la locul accidentului, pentru ca, într-un final, să se predea, dar în ziua următoare, astfel încât eventuala alcoolemie să nu-i mai poată fi calculată.

4. O adolescentă a fost omorâtă de un poliţist beat – Accidentul a avut loc în Bistrița Năsăud pe trecerea de pietoni și apoi a dat bir cu fugiții, este cercetat în libertate. Decizia șoc aparține procurorilor bistrițeni. Accidentul în care și-a pierdut viața tânăra de 17 ani s-a produs aseară, pe o stradă din Năsăud.

Agentul este cercetat pentru ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului, fapte pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Aseară, a provocat un accident în orașul Năsăud. Victima, o adolescentă de 17 ani, se plimba împreună cu fratele său și, la un moment dat, au vrut să traverseze. Martorii spun că o mașină a venit în viteză și a lovit-o pe fată în plin. Deși imediat o ambulanță a dus-o la spitalul din apropiere, nu a avut nicio șansă. Fără niciun fel de remușcare, șoferul și-a abandonat victima pe asfalt, continuându-și drumul.

5. Microbuz lovit de tren, în judetul Iaşi – Ziiua de 14 august 2009 se numără printre cele mai tragice, deoarece 13 oameni nevinovaţi au murit într-unul dintre cele mai grave accidente petrecute în Romania. Şoferul de 26 de ani a ignorat semnalele, acustice şi luminoase, iar în secunda imediat următoare locomotiva a izbit maşina. A provocat nu un accident, ci o catastrofă pe calea ferată – spun procurorii care au început anchetă.

Citiţi mai mult: România are cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE. TOP CINCI CELE MAI TRAGICE accidente – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-are-cea-mai-mare-rata-a-deceselor-in-accidente-rutiere-din-ue-top-cinci-cele-mai-1089536.html#ixzz2xcxW3hNm
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.