spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
Vaslui
02-iun.-2024

Sute de oameni au donat sânge pentru tânăra însărcinată operată de 3 ori la Iaşi

- Advertisement -

Starea de sănătate a Monicăi Neamţu este staţionară. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”, prof.dr. Diana Cimpoeşu, numeroase persoane s-au solidarizat cu situaţia botoşănencei şi au venit să doneze sânge pentru tânăra de 19 ani internată în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă din unitatea medicală. „Starea pacientei este stabilă, dar în continuare cu prognostic rezervat. La centrul de transfuzii au venit foarte mulţi donatori impresionaţi de cazul fetei. Este bine că oamenii se solidarizează cu astfel de situaţii, însă cazuri grave care au nevoie de sânge întâlnim zilnic în spitale. Zilnic au nevoie de sânge tineri, copii şi gravide. Felicităm persoanele care i-au sărit în ajutor, dar menţionăm că tot timpul ne confruntăm cu pacienţi în stare gravă care necesită transfuzii”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Apropiaţii Monicăi confirmă că tânăra dă semne uşoare de îmbunătăţire a stării de sănătate. Însă, potrivit lor, deocamdată, cel mai important este tocmai aportul de donatori. „Azi (n.r. ieri, 31 martie) la Botoşani au fost peste 100 de persoane care au vrut să doneze sânge pentru Monica. Era foarte aglomerat la centrul de transfuzii, veniseră şi vreo 20 de jandarmi. Unora li s-a spus să vină şi mâine (n.r. azi, 1 aprilie) pentru că se formase un rând foarte mare. Credem că încă este necesar să se doneze pentru ea. Foarte important este să se ştie că se poate dona din orice localitate, orice grupă de sânge pentru că apoi se pot face schimburi. Donatorul trebuie doar să menţioneze pe fişă numele ei complet, Monica Cornelia Neamţu”, a spus Ştefan A., prietenul tinerei.

Monica se află în ATI de o săptămână. Fata a fost supusă la trei intervenţii chirurgicale în Maternitatea „Elena Doamna” acum o săptămână. După prima operaţie realizată de confr. dr. Răzvan Socolov, directorul medical al maternităţii, starea tinerei s-a degradat, Monica a pierdut foarte mult sânge, şi după încă două operaţii, a fost transferată la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În prezent, cazul botoşănencei este anchetat de două comisii. Una internă din unitatea medicală şi una de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/sute-de-oameni-au-donat-sange-pentru-tanara-insarcinata-operata-de-3-ori-la-iasi–45166.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.