spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

PLANUL de 25 de milioane de euro al şefului liberal al CJ Ilfov: parcul Mini România cu „telegondola lui Pinalti şi Udrea”. „Sunt optimist. Dacă vrei ceva, primul lucru este să visezi”

- Advertisement -
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, liberalul Marian Petrache, are planuri mari. Nu pentru un an-doi până la alegeri, ci până în 2020. Pentru asta şi-a făcut o strategie, intitulată optimist „Orizont 2020”, a postat-o pe site-ul CJ şi deja vede cum judeţul se transformă. „În viaţă, dacă vrei să obţii ceva, primul lucru este să visezi”, spune Petrache. Unul dintre visele sale costă 25 de milioane de euro: un parc tematic „Mini România”, în care să se regăsească „ceva reprezentativ” din fiecare judeţ, iar aşa „pe nepregătite”, cum singur spune, îi vine în minte „telegondola lui Pinalti şi-a lui Elena Udrea”. Petrache visează însă şi la zone de grătare şi terenuri de sport la Cernica şi trasee pentru biciclişti, totul cu fonduri europene. Are însă un of, primarii nu i-au dat „un feedback pozitiv”.

“Plecăm de la faptul că avem două milioane de oameni care vor să iasă. Sunt optimist, că dacă n-aş fi….În viaţă, dacă vrei să obţii ceva, primul lucru este să visezi”. Cu acest gând începe preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov să-şi prezinte planul pentru a dezvolta judeţul, mai ales din punct de vedere turistic.

Marian Petrache visează la trasee pentru biciclişti, la centre de agrement, la grătare, duşuri şi terenuri de minifotbal la Cernica, la un centru intermodal la Moara Vlăsiei şi chiar la un parc-tematic, reprezentativ pentru judeţele, „Mini România”.  Pentru toate aceste proiecte, Petrache ia în calcul fondurile europene.

Consiliul Judeţean a postat pe site-ul instituţiei strategia de dezvoltare „Orizont 2020”. Optimistă în teorie, însă mai greu de pus în practică. Lipsa de bani şi de susţinere a primarilor din judeţ îi mai taie însă din entuziasm preşedintelui de CJ, Marian Petrache, care vrea să transforme Ilfovul într-un mic Lazio.

“Plecând de la experienţa pe care am avut-o în 2005, când am fost într-o regiune similară cu a noastră, în Lazio, care are Roma în mijlocul regiunii, aşa cum e şi Bucureşti. Şi băieţii ăştia de acolo, primarii,  au mers la UE cu proiectul şi au luat banii pentru refacerea drumurilor, bisericilor, a căminelor culturale şi a altor obiective care pot fi de interes. Luăm model de la Lazio”, spune Petrache, contactat de gândul.

“Avem un mare atu”, accentuează el. Faptul că Bucureştiul este în mijlocul regiunii face ca judeţul Ilfov să aibă un potenţial foarte mare. “D-aia Dumnezeu ne-a pus aici unde ne-a pus”. Pentru turiştii străini care vin “să facă business în Capitală”, pentru bucureştenii care vor “să mănânce şi să se distreze”, comunele din jurul Bucureştiului pot fi soluţia.

Palatul Brâncovenesc, Palatul Snagov, Palatul de la Buftea, mănăstirea unde ar fi îngropat Vlad Ţepeş, toate aceste lucruri sunt puncte de atracţie, pe unde ar putea fi plimbaţi turiştii, în circuite organizate. Dacă mai pui şi vreo două piste de biciclişti, treaba ar fi pe jumătate făcută.

Mai mult, preşedintele CJ Ilfov are soluţii şi pentru zona Pantelimon-Cernica. “E acolo o zonă de islaz neamenajat. Acolo trebuie să dezvoltăm o zonă de agrement în care să existe grătare, duşuri, nişte terenuri de tenis, de minifotbal, ca oamenii să se simtă bine şi să plătească o sumă modică pentru ce mai consumă el pe acolo şi să ne purtăm civilizat”, îşi imaginează el cum va arăta zona.

Nici laserul de la Măgurele nu trebuie uitat. „Dacă nu-l fructificăm, înseamnă că suntem fraieri!”, atenţionează el. Aşa că a găsit rezolvarea: două parcuri, unul ştiinţific, altul tehnologic.

Parcul Mini-România, inspirat de la Bruxelles

Şi viziunea lui nu se opreşte aici. După Lazio, inspiraţia vine şi de la Bruxelles, că tot vin europarlamentarele. În strategia de dezvoltare a judeţului Ilfov pentru 2014-2020 este cuprins şi “Parcul Mini România”. “Numai” 25 de milioane de euro ar costa, având prioritate medie. Dar ce este acest parc Mini România?

Mai mult: gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.