spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

În weekend trecem la ora de vară. Cum ne afectează sănătatea

- Advertisement -

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară. Acest lucru înseamnă că ora 3.00 va deveni ora 4.00, iar duminică, 30 martie, va fi cea mai scurtă zi din an, cu 23 de ore.

După ce ne vom da ceasurile înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

Trecerea la ora de vară are loc în ultima duminică din luna martie, iar în ultima duminică din octombrie, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră.

Prima ţară care a adoptat ora de vară a fost Germania, pe 30 aprilie 1916, urmată de Marea Britanie, Belgia şi Danemarca.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în anul 1932. În 1979 România a semnat Convenţia fusurilor orare iar în anul 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost corelat cu cel practicat în ţările UE.

Pe lângă reducerea consumului de energie electrică, se spune că ora de vară scade numărul accidentelor rutiere produse din cauza vizibilităţii reduse.

Trecerea la ora de vară are, însă, şi câteva efecte negative asupra organismului, care are nevoie de o perioadă de adaptare la noul program. Potrivit unui studiu american, schimbarea ne afectează ceasul biologic, cele mai vulnerabile fiind persoanele care obişnuiesc să se trezească foarte devreme.

Oamenii de ştiinţă susţin că trecerea la ora de vară ne poate afecta şi sănătatea inimii. În prima săptămână, creşte riscul de infarct miocardic cu 10%. Fiindcă vom dormi mai puţin, sistemul nervos simpatic este suprasolicitat, generând mai mult stres în organism şi o creştere a tensiunii arteriale.

Medicii avertizează că putem avea simptome precum oboseală accentuată, anxietate, insomnie, cefalee, palpitaţii.

Citiţi mai mult: În weekend trecem la ora de vară. Cum ne afectează sănătatea – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/in-weekend-trecem-la-ora-de-vara-cum-ne-afecteaza-sanatatea-1089091.html#ixzz2xF3wScoD
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.