spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

A făcut infarct în microbuz, când venea la Iaşi. Bărbatul e în stare gravă

- Advertisement -

Patru bărbaţi din judeţele Iaşi şi Botoşani au făcut infarct miocardic în mai puţin de 24 de ore. Bolnavii au fost transportaţi de către diferite echipaje SMURD la Institutul de Boli Cardio­vasculare „Prof. dr. George I.M. Geor­gescu“ din Iaşi (IBCV) şi la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Ieri dimineaţa, la ora 05.00, un bărbat de 63 de ani din Bălţaţi a făcut stop cardio-respirator în micro­buzul cu care se deplasa spre Iaşi. „Pacientul a făcut infarct în mijocul de transport, iar echipa SMURD care s-a deplasat în zona Gării, acolo unde se afla bărbatul, l-a resuscitat, a reuşit să opţină activitate cardiacă şi apoi la transferat pe bolnav în stare gravă la IBCV“, a explicat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef SMURD.

Un alt ieşean venit pe picioarele sale până la Spitalul „Sfântul Spiridon“ a făcut infarct în timp ce încă se afla în unitatea medicală. Bărbatul a fost resuscitat şi transferat la rândul său la institutul din Copou.

Cu o seară înainte, luni după-amiază, elicopterul SMURD s-a deplasat de două ori, în interval de doar câteva ore, la Dorohoi pentru a prelua alţi doi bărbaţi care au făcut infarct. Pacienţii supravegheaţi în Spitalul din Dorohoi până la sosirea elicopterului SMURD au fost aduşi la Institutul de Boli Cardiovasculare în stare gravă.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/a-facut-infarct-in-microbuz-cand-venea-la-iasi-barbatul-e-in-stare-grava–44505.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.