spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Crin Antonescu: PSD fură tot ce poate. PNL va reveni la guvernare după alegerile prezidențiale

- Advertisement -

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat în emisiunea ”Actualitatea Românească”, difuzată de B1 TV că neînțelegerile din USL au început încă din 2012, dar și că PNL va reveni reveni la guvernarea după alegerile prezidențiale, la începutul lui 2015.

Principalele declarații ale liderului liberal:

LIVE TEXT

  • Am făcut toate eforturile pentru a nu ajunge aici. În momentul în care tendinţele inacceptabile pentru noi s-au dovedit ireversibile, USL s-a rupt. Au fost mai multe momente.
  • PSD, oameni importanți din PSD, canale media sub influenţa PSD au început să atace ideea de candidatură a mea în numele USL foarte devreme. PSD ar fi putut susţine un candidat cu condiţia să fie siguri că omul respectiv ar fi perfect decorativ, să nu deranjeze nici Guvernul, nici altcineva. Semnele acestea sunt mai vechi şi s-au înmmulţit pe măsură ce a trecut timpul. Roşia Montană a fost primul moment evident, dar foarte repede, în lucrurile care contează, pentru noi s-au acumulat manifestări inacceptabile ale PSD.
  • Au fost chestiuni inacceptabile făcute de PSD. Am avut un morman de ordonanțe, o concepție din ce în ce mai evidentă că majoritatea parlamentară trebuie să fie o anexă a Guvernului. În domeniul economic, chestiunea accizei a fost deranjantă. Premierul și miniștrii săi au fost foarte insistenți în legătură cu acciză, apoi când am văzut că la finalul anului s-a dus la Cotroceni şi a ieşit fără acciză, ne-a nemulţumit. L-am întrebat de ce a mai vrut-o. Întrebați-l pe premier ce a răspuns, cu toate că nu mi se pare cea mai credibilă sursă. Din punctul nostru de vedere, reducerea CAS trebuia făcută odată cu creşterea salariului minim.
  • Povestea ruperii USL a fost veche şi a crescut. Din 3 ani, un an am fost împreună în opoziție. În 2011 lucrurile au mers normal, PSD, ca și noi, tunau și fulgerau. 2012 de fapt, având particularitatea că am venit mai devreme la guvernare, a fost un guvern și o majoritatea care s-au comportat cu reținere. A fost plauzibil pentru noi că lucram cu un alt PSD. Pe urma a început să își dea drumul la ce știe mai bine să facă. I-am spus lui Ponta, însă nu am reușit să ne înțelegem. Comunicarea a fost din ce în ce mai slabă. Am pierdut lungimea de undă
  • Sută la sută convins de ruperea USL eram de la jumătatea lui 2013, dar trebuia să ducem această căruță a guvernării.
  • PSD nu ar fi venit la guvernare dacă nu exista USL. Aşa mare cum e, Ponta însuşi a spus că dacă nu era USL ar fi fost cel mai mare partid din opoziţie. Acest partid semnase un angajament politic pentru că eu eram candidatul cel mai bine poziţionat la momentul în care s-a format USL. Eram convins că lucrurile vor degenera. Le-am spus lui Ponta şi Dragnea: „Haideţi să o lăsăm pe asta cu Preşedinţia!“. Au negat, neagă şi acum. Sunt în stare să spună că, dacă ne-am întoarce, tot pe mine m-ar susţine.
  • Eu am pledat în partid pentru menţinerea USL.
  • Faptul că social-democraţii au făcut majoritate nu e liniştitor. Vor trebui să dea o bătălie grea pentru preşedinţie. În guvernare, această poezie cu o coaliţie, cu Oprea, cu Constantin se va spulbera. A pierdut și România o șansă, șansa pe care o mare coaliție o are de a construi durabil, dar a pierdut și PNL, precum și PSD. Vor trebui să dea o bătălie grea pentru președinția României. În guvernare, această poziție cu coaliție se va spulbera, răspunderea PSD-ului e acum întreagă, e doar la lor.
  • Şansa ca viaţa politică să intre pe un făgaş mai sănătos e amânată. A pierdut şi PNL, care acum e în opoziţie. PNL avea dreptul să fie la putere şi iată că nu e, a câştigat alegeri. Asta face şi mai interesantă, mai dramatică bătălia din acest an. Cred că PNL va reveni la guvernare cel mai târziu la începutul anului 2015, după alegerile prezidențiale.
  • PSD fură tot ce poate, aveți grijă. Noi nu am furat nimic câtă vreme am stat la guvernare cu PSD. Dacă cineva a făcut-o, suportă rigorile legii
  • Când am spus că PSD fură am dat și explicații. M-am referit la siglă. Ei au făcut USD înainte de a se rupe USL. L-au șterpelit pe dl Tăriceanu. După aia au început, hai veniți, hai că vă băgăm la guvernare. Toate aceste lucruri se pot numi tentativă de furt. Anumite bătălii nu au alte explicații decât tendița unor mari afaceri clientelare.
  • Nu există niciun risc de rupere al PNL, încercarea lui Ponta a eșuat lamentabil. Nu se va rupe nici în ipoteza în care nu va lua un scor mulțumitor la europarlamentare, dar acest lucru nu se va întâmpla.
  • Dacă luăm un scor sub 20%, depun mandatul. Nu e o problemă, nu se va întâmpla asta. Dacă luăm 25%, ar putea fi asta o problemă pentru Ponta? Dacă nu avem rezultat bun la europarlamentare, şansa noastră de a ne bate la Preşedinţie se reduce. In măsura în care oameni cu convingeri de dreapta îmi dau votul, voi fi candidatul dreptei, eu sunt un om de dreapta. Nu numai pentru noi alegerile europarlamentare vor clarifica lucrurile.

Citiţi mai mult: Crin Antonescu: PSD fură tot ce poate. PNL va reveni la guvernare după alegerile prezidențiale – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-este-invitat-la-b1-tv-de-la-ora-2100-1088384.html#ixzz2wrxk7GlK
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.