spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Fostul adjunct al lui George Băeşu, şpagă de un milion de euro

- Advertisement -

Mafia retrocedărilor continuă să aibă conexiuni la varful instituţiei conduse la nivel naţional de fostul deputat şi prefect social-democrat de Vrancea, George Băeşu.

Cătălin Dumitru, în varstă de 57 de ani, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), instituţie condusă de vranceanul George Băeşu din 2012, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită şi spălare de bani, împreună cu fiul său, acuzat la randul său pentru pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Procurorii DNA spun că în martie 2013, inculpatul Dumitru Cătălin, vicepreşedinte ANRP la aceea dată, a pretins de la un om de afaceri suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat să o încaseze de la ANRP ca urmare a executării silite. În schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susţinut că îşi va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care această persoană, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită. În mai 2013, arată DNA, Dumitru Cătălin a primit, prin intermediul fiului său, echivalentul sumei de 1.000.000 euro, în scopul arătat mai sus. Banii au fost deghizaţi sub forma unor contracte de împrumut şi au fost folosiţi pentru a le cumpăra fiilor imobile şi maşini de lux. În instrumentarea cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI, aşa că nu este exclus ca şi George Băeşu să fi fost interceptat în acest dosar. ANRP a trecut prin mai multe scandaluri de acest gen, inclusiv în timpul fostei guvernări Emil Boc, fapt care arată interesele financiare uriaşe care se învart în dosarele de retrocedare a proprietăţilor confiscate de regimul comunist. Fără să fie o prezentă publică pregnantă, Cătălin Dumitru provine din judeţul vicepremierului Liviu Dragnea şi a fost înlocuit din funcţie la sfarşitul anului trecut, după ce s-a aflat că procurorii anticorupţie sunt pe urmele sale. În locul său, printr-o decizie a premierului Ponta, a fost avansat social-democratul buzoian Sorin Lazăr. (Z. V.)

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/politica/1588801756-fostul-adjunct-al-lui-george-baesu-spaga-de-un-milion-de-euro.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.