spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
29-mai-2024

NOI DEZVĂLUIRI în cazul tânărului MORT LA SECȚIA 10. „Parcangiul Dinte”, ucis de polițist cu o singură lovitură de pumn. „L-a făcut tablagiu”

- Advertisement -

Poliţistul George Iosipescu a fost arestat după ce i-a aplicat o lovitură mortală unui tânăr, în incinta Secţiei 10 Poliţie. Colegii lui spun că victima, Gabriel Dumitrache, l-a înjurat. Poliţia Capitalei a declanşat o anchetă internă, după ce s-a încercat muşamalizarea cazului.

Doar doi ani a îmbrăcat George Ştefan Iosipescu uniforma Poliţiei Române. Agentul, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat după ce i-a curmat viaţa lui Gabriel-Daniel Dumitrache, de 26 de ani, chiar în incinta Secţiei 10 Poliţie. Anchetatorii au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că victima a primit un singur pumn, bine plasat, în zona toracelui. Lovitura i-a fost fatală: i-a rupt splina şi i-a provocat o hemoragie internă.

Deznodământul care l-a trimis în mormânt pe bucureştean şi după gratii pe poliţist a avut loc în urmă cu două săptămâni. Din relatările anchetatorilor şi ale martorilor care au asistat la ultima zi din viaţa tânărului mort, reiese că Dumitrache, poreclit „Dinte”, era „parcangiu”: se ocupa cu încasarea ilegală de bani de la şoferii care căutau un loc de parcare în centrul Capitalei. „Dinte” îşi împărţea „teritoriul” cu alţi tineri în jurul magazinului „Unirea”.

Locuia, împreună cu mama lui, Elena Dumitrache, imobilizată la pat, la demisolul unei clădiri din sectorul 3. Fusese dependent de droguri şi a fost condamnat, în anul 2009, la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri. A stat în arest până în mai 2010, atunci când a fost eliberat condiţionat de Tribunalul Bucureşti. Mama lui povestea că se tratase de dependenţă la Penitenciarul-Spital Rahova şi că era sănătos. Poliţiştii spuneau, însă, că era toxicoman, că avea virusul HIV şi probleme cu inima.

„L-a făcut tablagiu”

Rudele au povestit că, în seara de 4 martie, „Dinte” a plecat de acasă, în jurul orei 19.00. „Parcangiii” din zona magazinului Unirea au declarat că, în jurul orei 22.00, un echipaj al Secţiei 10 a ajuns pe Bulevardul Decebal. În maşina Poliţiei se aflau agentul Iosipescu şi un coleg de al său. Lui Iosipescu (foto) i se spune „Moldoveanul”, el fiind din Gura Humorului, judeţul Suceava. „Parcangiul” zis „Chelie” susţine că atunci l-au luat pe „Dinte” şi l-au dus la secţie. Pe la ora 1.00, familia a aflat că Gabriel a murit, atunci când poliţiştii au venit la mama lui să ceară un act de identitate de-al tânărului.

Colegii poliţistului ne-au povestit că, înainte ca „Dinte” să fie ridicat de poliţişti, acesta l-ar fi înjurat pe „Moldoveanul”. „I-a spus că îl dezbracă de uniformă. L-a făcut tablagiu. Fapta e, însă, de netolerat. Poliţiştii nu sunt bătăuşi”, ne-a spus preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu.

Tânărul a fost dus în vechiul sediu al Secţiei 10, pe strada Stelea Spătaru, unde este, acum, Secţia de Poliţie pentru Centrul Vechi. Dumitrache a fost dus în sala de şedinţe. Atunci, agentul i-a dat un pumn, iar „Dinte” a căzut, secerat, la podea. Văzând că nu se mai ridică, poliţiştii au chemat o ambulanţă. Când au ajuns medicii, nu au mai avut ce să îi facă tânărului.

Tot personalul Secţiei 10, sub anchetă

Cazul „morţii suspecte”, cum a fost prezentat, iniţial, de Poliţia Capitalei, a fost preluat de Serviciul Omoruri şi de Parchetul Bucureşti. După autopsia efectuată pe 5 martie, a reieşit că Gabriel Dumitrache a murit ca urmare a unei hemoragii interne, provocată de ruptura de splină.

Anchetatorii ne-au dezvăluit, însă, că nu erau suficient de clare împrejurările în care a avut loc moartea. Cu toate acestea, când au fost audiaţi, colegii agentului care au asistat la scenă au mărturisit. Drept urmare, Iosipescu a fost reţinut, pe 10 martie, şi arestat, a doua zi, de Tribunalul Bucureşti. Poliţia Capitalei a anunţat cazul, după două zile, ca fiind „moarte suspectă”. Acum, şeful Poliţiei Capitalei, comisarul şef Mihai Pruteanu, a demarat o anchetă internă care vizează „tot personalul Secţiei 10”.

Citiţi mai mult: NOI DEZVĂLUIRI în cazul tânărului MORT LA SECȚIA 10. „Parcangiul Dinte”, ucis de polițist cu o singură lovitură de pumn. „L-a făcut tablagiu” – Bucureşti > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/parcangiul-dinte-ucis-de-pumnul-agentului-moldoveanu-1087711.html#ixzz2wObAQZG2
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.