spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Ortacii de la mina de uraniu au refuzat să intre în subteran

- Advertisement -

Aproximativ 100 de ortaci care lucrează la Sucursala Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului au refuzat în această dimineaţă să intre la muncă în subteran.

Protestul spontan al minerilor a venit după ce conducerea unităţii a refuzat să afişeze salariile pe care le încasează directorii şi personalul TESA. Ortacii sunt nemulţumiţi că nivelul salariilor pe care le ridică este mult prea mic în comparaţie cu personalul de la suprafaţă şi cer ca aceste salarii să se egalizeze.

Cei peste 100 de mineri sunt adunaţi la ceastă oră în curtea Minei Botuşana şi îl aşteaptă pe directorul sucursalei din Crucea, Sorin Proboteanu, la negocieri.

Celor 100 de oameni aflaţi deja în protest spontan, este posibil să li se alăture şi minerii din schimbul 2, care ar trebui să intre în şut la ora 14.00.

Este a doua acţiune importantă de protest a ortacilor de la mina de uraniu de la Crucea în mai puţin de doi ani. La sfârşitul lui iulie-începutul lui august 2012, oamenii s-au blocat în mină pentru 72 de ore, nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de spectrul unor disponibilizări.

În cazul în care doleanţele nu le vor fi satisfăcute, minerii ameninţă şi acum că se vor bloca în subteran, exact ca în 2012.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2014-03-15/Ortacii-de-la-mina-de-uraniu-au-refuzat-sa-intre-in-subteran#ixzz2wCwSef1A

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.