spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Candidatura lui Ponta la prezidenţiale şi teama de a nu călca pe urmele lui Năstase sau Geoană

- Advertisement -

Victor Ponta ezită să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale nu doar pentru că momentul nu este potrivit sau pentru că nu vrea să devină prea devreme o ţintă. Cred că la doar 41 de ani i-ar plăcea să mai stea o vreme la Palatul Victoria şi mai ales, nu vrea să aibă aceeaşi soartă cu predecesorii săi, Adrian Năstase şi Mircea Geoană.

O scurtă, dar relevantă recapitulare:

După ce a pierdut alegerile prezidenţiale din 2004, Adrian Năstase nu doar că a fost părăsit de mai toţi aliaţii săi, dar aceştia s-au şi întors împotriva sa. Pe rând, după un război lung, Năstase şi-a pierdut în martie 2006 şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi pe cea de preşedinte executiv al PSD. Cred că Victor Ponta îşi aminteşte foarte bine ce s-a întâmplat pentru că şi el a participat şi a votat pentru înlăturarea lui Năstase, în ciuda faptului că fostul premier a fost cel care l-a promovat în partid. Cu excepţia lui Eugen Bejinariu şi Bogdan Niculescu Duvăz, toţi colegii din conducerea de atunci a partidului au avut grijă să-l înfiereze cu mânie proletară la celebra noapte a cuţitelor lungi de la hotelul Confort.

Mircea Geoană a fost înlăturat de la butoanele PSD mult mai repede. La nici două luni de la pierderea alegerilor prezidenţiale a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al partidului. În decembrie 2010 era suspendat din partid pentru 6 luni, iar în noiembrie 2011 a pierdut şi şefia Senatului, dar a fost şi dat afară din partid.

PSD nu e deloc blând şi indulgent cu un învins. Mai ales dacă învinsul îl costă alegerile prezidenţiale şi îl aruncă în Opoziţie. Şi, chiar dacă pleacă din postura de favorit în mai toate sondajele de opinie, nu cred că Victor Ponta nu se gândeşte la soarta lui Adrian Năstase sau Mircea Geoană după ce au pierdut alegerile prezidenţiale.

Citiţi mai mult: Candidatura lui Ponta la prezidenţiale şi teama de a nu călca pe urmele lui Năstase sau Geoană – Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/candidatura-lui-ponta-la-prezidentiale-si-teama-de-a-nu-calca-pe-urmele-lui-nastase-sau-ge-1087346.html#ixzz2wClJZX9U
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.