spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Liberalii vasluieni vor sã fie fruntasi în Moldova, la europarlamentare!

- Advertisement -

INTENTII Organizatia PNL de la Vaslui, condusã de deputatul Florin Ciurariu, vrea sã se claseze în primele 20 de organizatii din tarã, ca rezultate la alegerile europarlamentare din mai. Conform informatiilor venite pe surse, seful campaniei electorale la nivelul central al PNL, Marian Petrache, a negociat scorurile la europarlamentare cu fiecare filialã judeteana a partidului. Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, doreste sã obtinã peste 20% din totalul optiunilor de vot care se vor manifesta în judet. Nu este un rezultat greu de obtinut, dacã socotim cã PNL are în judet 22 din cei 86 de primari, plus zeci de viceprimari si consilieri locali, iar cu o mobilizare bunã se poate obtine cel mai bun rezultat din istoria liberalilor vasluieni.

Conform unor informatii neoficiale, pentru alegerile europarlamentare din mai a.c. tinta oficialã a Partidului National Liberal este de 25%, desi din discutiile avute cu sefii de organizatii judetene se prefigureazã mai degraba un scor de circa 22%. Situatia este tensionatã în interiorul partidului, pentru cã, în functie de scorul la europarlamentare, Crin Antonescu va continua sau va pleca din fruntea partidului. Liderul PNL a anuntat cã îsi dã demisia dacã PNL ia sub 20%, însã a amenintat cã, înainte de asta, va avea grijã sã demitã unii sefi de organizatii care au avut rezultate catastrofale.

Organizatiile PNL din Moldova vor sã ia procente bune din electoratul PSD

În Moldova, Cristian Adomnitei, care este si presedintele Consiliului Judetean Iasi, spun unele surse din PNL, si-a asumat cel mai mare target la nivel national, de circa 40%, desi este convins cã va avea de luptat cu pesedistii lui Gheorghe Nichita, o „nucã” destul de tare pentru liberali. Foarte multe voturi s-au angajat sã aduca si Romeo Stavarache, primarul Bacãului, cel care a organizat întâlnirea liderilor din Moldova cu Crin Antonescu, în jur de 30%, dar si Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani si liderul judetean al PNL, tot cu 30%. Pentru presedintele CJ Botosani este de înteles mobilizarea de care va da dovadã, având în vedere cã fratele sãu, medicul veterinar Mihai Turcanu, este pe pozitie eligibilã pe lista PNL si va reprezenta zona Nord Est la alegerile europarlamentare, din partea liberalilor. Cele mai modeste performante ar putea fi la Suceava si la Neamt, între 11-13%, spun aceleasi surse. Organizatia de la Vaslui vrea sã dea lovitura, urmând sã se situeze în jurul unui procent de peste 20% din voturile electoratului vasluian. „Regiunea de Nord Est îl va sustine pe Mihai Turcanu, un specialist care provine dintr-o profesie apropiatã specificului economic din judetul Vaslui. Eu, cu sigurantã, îmi voi îndeplini obiectivul pentru alegerile europarlamentare”, a anuntat deja deputatul Florin Ciurariu. Deputatul Ciurariu poate sã pregãteascã în liniste alegerile europarlamentare, întrucât în acest moment este într-o stare de liniste relativã în raport cu PSD-ul lui Dumitru Buzatu, iar în Consiliile locale si Consiliul Judetean lucrurile se desfãsoarã ca si pânã acum. Nu sunt sincope nici la conducerea directiilor deconcentrate, din partea liberalilor, asa cã lucrurile pot curge în liniste pentru organizatia judeteanã a PNL. Asearã, deputatul Ciurariu ne-a confirmat intentia sa legatã de alegerile europarlamentare. „Eu îmi propun sã obtin peste 20% dintre voturile din judetul Vaslui, chiar dacã sunt conditii mai dificile. Este un procent pe care cred cã îl voi realiza, cu sprijinul colegilor mei din organizatia judeteanã PNL”, a explicat deputatul Ciurariu.

Vor merge opt liberali în Parlamentul European?

Crin Antonescu se bazeazã pe voturi destul de multe din Moldova, unde se aflã circa 14% din populatia tãrii. Iatã si cum aratã distributia pozitiilor eligibile în cadrul PNL: Norica Nicolai, cea care a invitat primarii liberali din judetul Vaslui la Bruxelles, va reprezenta regiunea Nord-Vest, Adina Vãlean – regiunea Sud-Muntenia, Eduard Hellvig, regiunea Centru, Renate Weber – regiunea Bucuresti -Ilfov, Mihai Turcanu, fratele liderului judetean PNL Botosani – regiunea Nord-Est, Claudia Benchescu – regiunea Sud-Vest si Cristian Busoi – regiunea Vest. Lista pentru alegerile europarlamentare este una nationalã, candidatii câstigând un fotoliu de europarlamentar în functie de scorul obtinut la nivel national de partid. în joc sunt puse 32 de mandate, iar dacã PNL obtine un scor în jurul a 25% are sanse sã trimitã opt europarlamentari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.