spot_img
spot_img
18.9 C
Vaslui
17-iul.-2025

„Rea si comunistã!”

- Advertisement -

Cum au fost posibile rezultatele dezastruoase de la simulare?

INCREDIBIL La simulãrile evaluãrii nationale de clasa a VIII-a, elevii a douã scoli din mediul rural n-au reusit sã obtinã medii de minim 5. Una este Scoala din Sãlceni – comuna Pochidia, a doua scoalã este cea din Coroiesti. Culmea este cã aceste rezultate dezastruoase au apãrut dupã ce în sãlile de examinare s-au instalat camere de luat vederi, astfel cã profesorii nu mai pot „ajuta” elevii sã ia note de trecere pentru a masca astfel dezinteresul lor fatã de elevii din mediul rural. „Unii profesori cred cã dacã au ajuns sã predea la tarã nu mai trebuie sã si munceascã cu elevii si este un dezinteres total fatã de materiile pe care le predau. Vom lua mãsuri nu rãmâne asa, vom face inspectii inopinante, vom cere planuri de mãsuri de la conducerile scolilor care nu au rezultate satisfãcãtoare mãcar. Dacã impunem mãsuri severe, suntem catalogati ca fiind rãi si comunisti, dar mai bine asa decât asemenea dezastre la examene”, a spus Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui.

La Scoala gimanzialã din Sãlceni, comuna Pochidia, unde director este Remus Ciocan se fac analize. „Referitor la rezultatele de la simularea din februarie suntem în curs de a face o analizã a rezultatelor si apoi vom face un plan remedial pe care îl vom prezenta si în Consilul Profesoral pentru ameliorarea rezultatelor la urmãtoarele examene”, a spus Remus Ciocan. O altã explicatie ne-a fost datã de un cadru didactic: „Profesorii stau si vorbesc cu orele la telefon, stau pe Facebook, iar elevii sunt pusi sã copie din cãrti, nu li se predã, sunt sub orice criticã la ore. Nu-si dau de loc interesesul, e bãtaie de joc”, ne-a dezvãluit cineva din rândul cadrelor didactice, care a dorit sã rãmânã anonim, pentru a nu-si periclita serviciul. Mentionãm cã anul trecut la Examenul National de Evaluare de la finalul clasei a VIII-a la Sãlceni din 17 elevi care au sustinut examenul, au obtinut medii peste 5 doar cinci elevi! Restul, între 1 si 4!

La Coroiesti, elevii sunt de vinã!

La Scoala din Coroiesti, dezastrul de la simualare este perceput de directoarea Valentin Teletin ca fiind unul care scoate în relief dezinteresul copiilor pentru învãtãturã, pentru cã fiind din mediul rural si cu pãrinti sãraci, ei cred cã nu au niciun viitor si ca atare nu mai învatã. „Vina apartine în special copiilor si a pãrintilor care nu îsi manifestã în niciun caz interesul pentru scoalã. Noi avem cadre didactice titulare, avem planul de mãsuri, tot ce trebuie. Doamna de matematicã face ore de pregãtire cu ei, dar nu-si dau interesul. Nu învatã, sunt lenesi, oricâte meditatii am face cu ei”, a spus directoarea Teletin. „Nu-i vina copiilor cã au atâtea lacune. Ei vor sã învete dar nu i-a ajutat nimeni pânã acum, iar dacã ei vin cu atâtea lipsuri din clasele mai mici, e greu sã recupereze, oricât s-ar strãdui profesorii de acum. Vina apartine fostelor conduceri din scoli si cred cã prin unele sate din comunã, la scoli acest dezinteres încã mai persistã. Vina nu este nici a pãrintilor care nu au atâtea cunostinte pentru a tine pasul cu noile metode si materii care sunt acum în scoli”, ne-a spus Gabriela Lungu, asistent social în comunã si reprezentantul UNESCO în Coroiesti.

Inspectoratul Scolar va lua mãsuri

Sãptãmâna trecutã au avut loc simulãrile pentru examenul national la clasa a VIII-a, examen care conteazã pentru admiterea la liceu. În judetul Vaslui doar 40,15 % dintre elevi au reusit sã obtinã medii de trecere la ambele probe, procentul înregistrat fiind cu mult sub media nationalã. La matematicã a fost un dezastru total. Dintr-un numãr total de 4.802 elevi, doar 1.846 de elevi au obtinut note de trecere. ” Sunt foarte supãratã pe profesorii din mediul rural, unde iatã se constatã cã nu se face treabã. Dacã am impus reguli noi, pentru a creste calitatea în învãtãmântul d ela tarã, am fost catalogatã cã sunt rea si comunistã. La nivelul fiecãrei scoli, vom face controale inopinante, inspectii serioase si fãrã a fi anuntate dinainte, asa cum erau obisnuite cadrele dicatice. Va fi analizatã situatia si se vor lua mãsurile impuse de cãtre inspectorat, dar si alte mãsuri suplimentare pentru pregãtirea elevilor, acolo unde scoala considerã necesar. Vom cere planuri dâe mãsuri, efectuarea de ore suplimentare cu elevii, pentru ca rezultatele din varã sã fie mult mai bune”, a precizat Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.