spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Oligarhii ruşi, posibile victime economice în cazul în care criză ucraineană se amplifică

- Advertisement -

Când Vladimir Putin a revenit la Kremlin în 2012, unul dintre primele sale mesaje a fost transmis către elita politică, din care fac parte mulţi bancheri şi şefi de mari corporaţii, a fost că vremurile s-au schimbat: „Deţinerea de active în afara Rusiei va face vulnerabili în faţa guvernelor străine. Este timpul să va aduceţi averile acasă”, relatează New York Times.

Aproape doi ani mai târziu, aceste cuvinte sună ca un avertisment. După o săptămână de escaladare a tensiunilor dintre Rusia şi Statele Unite, a devenit clar că situaţia din Ucraina se va muta pe câmpul de lupta al finanţelor.

Aceşti oameni de afaceri se gândesc acum la daunele pe care criză le-ar putea produce asupra economiei Rusiei.


Sancţiunile financiare, pe care SUA şi Uniunea Europeană au sugerat că le vor impune în cazul în care conflictul escaladează, sunt destinate testării coeziunii sistemului politic. Vladimir Putin cere loialitate completă celor ce conduc imperii de afaceri în Rusia, anunţând că îi va pedepsi pe cei care-l subminează.

Poziţia să dura în problema Crimeei a fost salutată cu entuziasm de publicul larg, inclusiv de mulţi bancheri. Cu toate acestea, perspectiva de a pierde accesul la finanţele din Occident îi sperie pe oamenii de afaceri din Rusia.

Aceştia susţin mişcarea lui Putin din Crimeea, pe care o consideră o corecţie la eroarea istorică făcută de liderul sovietic Nikita Hruşciov, care a transferat peninsula Ucrainei.

Rata de aprobare a preşedintelui rus este cea mai mare de când s-a întors la Kremlin. Chiar dacă oligarhii au nemulţumiri, ei se plâng în linişte.

Sursa: Hotnews.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.