spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Fost procuror general adjunct al Romaniei, condamnat definitiv la inchisoare

- Advertisement -

Gabriela Ghita, fost procuror general adjunct al Romaniei, a fost condamnata definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind fraudarea concursului din 2007 pentru functii de procurori sefi, alaturi de ceilalti cinci fosti magistrati, care au primit pedepse intre doi si trei ani.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a pronuntat, luni, verdictul in dosarul privind fraudarea concursului pentru procurori sefi, in care au fost judecati procurorii Georgeta Gabriela Ghita, Eugen Cojocaru, Gheorghe Dumitru si Sterian Guli si judecatorul Gheorghe Cerbeanu, toti suspendati din functii, precum si notarul Gheorghe Bucur, fost procuror.

Gabriela Ghita, fost procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care la concursul din 2007 a fost presedinte al comisiei de examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor, a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu executare, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, transmite MEDIAFAX.

Sterian Guli, fostul sef al Parchetului Judecatoriei Urziceni, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Notarul Gheorghe Bucur, fost judecator al instantei supreme si fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, si Gheorghe Cerbeanu, fost judecator la Tribunalul Valcea, au primit pedepse de cate doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

In cazul celor patru, in prima instanta, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie dispusesera suspendarea pedepselor.

Completul de cinci judecatori a mentinut, prin decizia de luni, pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare dispusa, la judecarea la fond a dosarului, in cazul lui Eugen Cojocaru, fost procuror la Parchetul instantei supreme, acuzat de trafic de influenta, precum si pedeapsa primita de fostul procuror pitestean Gheorghe Dumitru, condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare, pentru cumparare de influenta.

Decizia Completului de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, cei sase urmand sa fie incarcerati pentru executarea pedepselor.

Potrivit procurorilor, in noiembrie 2007, Eugen Cojocaru a cerut de la Gheorghe Dumitru 50.000 de euro pentru ca, prin influenta asupra membrilor Comisiei de examinare a concursului pentru functii de procurori sefi, sa-i determine pe acestia sa-i inlesneasca lui Dumitru promovarea ca procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Social/255799/fost-procuror-general-adjunct-al-romaniei-condamnat-definitiv-la-inchisoare.html#ixzz2vdS5fSDP
Follow us: @9AM on Twitter9AM.ro on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.