spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Mediere după scandal în sindicatul Sanitas

- Advertisement -

Dezafilierea de la Uniunea Sindicală a organizaţiei din spitalul judeţean, văzută la Bucureşti ca o “disensiune”   * Fedeaţia Sanitas România îşi trimite reprezentanţi să tranşeze problema * Cine o să reprezinte sindicatul Sanitas la semnarea noului contract colectiv de muncă la nivelul spitalului judeţean?

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România au luat act de scandalul iscat la Neamţ şi vor să medieze “disensiunile apărute între Uniunea judeţeană Sindicală Sanitas şi Sindicatul Sanitas din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”.

“Cutremurul” care a generat ruptura s-a produs pe fondul unei sentinţe judecătoreşti emise în decembrie 2013, prin care Ana Angela Albata (Tofan) a obţinut dezafilierea de la Uniune. Situaţia este mai complicată decât ar părea, iar limpezirea apelor este imperios necesară având în vedere că acuşica, în aprilie, la nivelul SJU Neamţ ar urma să se semneze un nou contract colectiv de muncă de către sindicatul Sanitas, organizaţie care trebuie să-şi stabilească apartenenţa. Pentru că nu poate funcţiona de unul singur. Mai ales că în spital se dezvoltă un alt sindicat, Solidaritatea Sanitară, care încet si sigur a câştigat o parte din foştii membri ai Sanitas.

Dar iată de ce este atât de complicată situaţia Sanitas din spitalul judeţean: după ruperea de Uniune (organizaţie judeţeană care se subordonează Federaţiei Sanitas România), Angela Albata (Tofan) a cerut rămânerea sub umbrela Federaţiei, fără mijlocitor, pe motiv că este prea mare cotizaţia cerută de uniune. Or, statutul Federaţiei nu permite dezafilierea, şi asta nu o spunem noi, ci însuşi preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, printr-o adresă transmisă chiar Angelei Albata (Tofan), şi în posesia căreia am intrat şi noi: “Conform Statutului Federaţiei Sanitas, punctul 3, La nivelul fiecărui judeţ şi al Minicipiului Bucureşti, Federaţia Sanitas poate fiinţa numai o singură organizaţie sindicală teritorială Sanitas. Pe cale de consecinţă, cererea dumneavoastră va fi respinsă, ca fiind nestatutară, organizaţia dumneavoastră fiind obligată de a face parte pe mai departe din Fedeaţie prin intermediul afilierii asigurate de către Uniunea Sanitas Neamţ”.

Acum, cei peste 500 de membri cotizanţi la Sanitas din spitalul judeţean sunt puşi să aştepte clarificarea situaţiei. Biroul Operativ al Federaţiei Sanitas i-a nominalizat pe Răzvan Gae şi Mircea Ciocan pentru a “media disensiunile apărute la nivel local”, astfel încât, în perioada 11-12 martie 2014 persoanele sus menţionate să se deplaseze în judeţul Neamţ pentru a lua legătura cu organizaţiile implicate în acest sens.

Biroul Operativ al Uniunii Judeţene Sanitas Neamţ refuză termenul de “disensiune” şi susţine că în rândul membrilor săi nu există astfel de probleme, ba chiar a emis un comunicat pe care l-a distribuit în toate secţiile spitalului judeţean, în care menţionează că nu membrii de sindicat sunt problema, ci liderul lorl, care duce lupte numai de el ştiute, în scopuri numai de el cunoscute.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/mediere-dupa-scandal-sindicatul-sanitas/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.