spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Monument ridicat in cinstea militarilor morti in accidentul aviatic de la Beresti-Bistrita

- Advertisement -

S-a implinit un an de la tragedia aviatica de la Beresti-Bistrita, acolo unde un elicopter Puma Socat, ce apartinea Fortelor Aeriene Române, s-a prabusit. Erau cinci militari la bord, iar doi dintre ei, plutonierul Vasile Manolache (37 ani) si maistrul militar Laurentiu Chiru (33 ani), si-au pierdut viata.

In cinstea soldatilor decedati in timpul unui zbor in formatie, la intrarea in localitate, chiar la drumul european, a fost ridicat un monument care a fost sfintit vineri de un sobor de preoti. La ceremonie au fost prezenti colegii militarilor decedati, parintii si sotiile celor doi, autoritati judetene si locale, sefii celorlalte arme, dar si oameni simpli din sat.

Desi a trecut un an de la cumplitul eveniment, ochii parintilor plutonierului Manolache nu s-au uscat nici astazi. Sufera in fiecare zi de când copilul lor nu mai este si remomoreaza ziua in care a plecat de acasa si le-a promis ca revine sa-i ajute la treaba. A plecat, insa, intr-o misiune fara intoarcere.

„Dupa un an de zile este la fel de greu. N-a trecut nicio zi ca sa nu-l plâng. Durerea este foarte mare si nu dorim noaptea de dorul lui si al copilului lui. A plecat de acasa acum un an si nu s-a mai intors copilul nostru. Nu dorim la nimeni sa treaca prin ce am trecut noi”, spunea cu ochii in lacrimi Elisabeta Manolache, mama unuia dintre militarii decedati.

Printre oamenii simpli din sat s-au amestecat si cei doi eroi, cei doi muncitori de la ferma din localitate, primii care au ajuns la fata locului si care i-au ajutat pe supravietuitori. Nu pot sterge din memorie imaginile de groaza si nu-si explica de unde au avut atâta curaj in acele momente.

„Daca as da timpul inapoi poate as face mai mult pentru acel militar de la Adjud care cerea ajutor, dar nu am putut ajunge la el din cauza flacarilor. Noi am suferit de parca ar fi fost membri ai familiilor noastre, dar sper ca timpul vindeca toate ranile”, ne-a spus Sorin Lazar.

„Comemoram astazi un an de la pierderea a doi colegi dragi, Vasile Manolache si Laurentiu Chiru, si in cinstirea memoriei lor am ridicat acest monument pe care astazi il sfintim. Sunt aici toti cei care i-am cunoscut si care le simtim lipsa”
comandor Valerica Vrajescu – comandat Baza Aeriana 95 Bacau

– See more at: http://www.desteptarea.ro/monument-ridicat-in-cinstea-militarilor-morti-in-accidentul-aviatic-de-la-beresti-bistrita/#sthash.kToZJPth.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.