spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

Mobilizare de forte pentru modernizarea Aeroportului

- Advertisement -

Consilierii locali bacauani au aprobat studiul de fezabilitate si toata documentatia tehnica aferenta din cadrul proiectului “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian la Aeroportul International «George Enescu» Bacau. Votul consilierilor locali vine la putine zile dupa ce si consilierii judeteni au aprobat proiectul.

Consiliul local si cel judetean sunt parteneri in investitiile ce se deruleaza pentru modernizarea Aeroportului si sporirea traficului aerian, dupa ce partaneriatul cu Blue Air a esuat. Aeroportul bacauan se afla in competitie cu cel iesean pentru atragerea traficului aerian, insa noi stam mai bine, deocamdata, la câteva capitole importante. Avantajele sunt legate de calitatea mai buna a pistei si de pozitionarea geografica mai favorabila, ceea ce ne permite sa deservim mai usor toate judetele dimprejur.

In ultimii ani, traficul pe Aeroportul Bacau a crescut continuu, mai ales in privinta curselor externe, care si-au sporit numarul, destinatiile si, totodata, numarul de calatori deserviti. Daca in 2009, de la Bacau au operat 1.444 de curse externe tot anul, in 2012 numarul lor a ajuns la 2.906, mai mult decât dublu. In privinta jumarului de pasageri, daca in 2009 treceau pe Aeroportul Bacau 165.000 de persoane, in 2012 au trecut 375.419 persoane.

In expunerea de motive pentru necesitatea investitiei in Aeroport, prezentata consilierilor judeteni si locali, se vorbeste si despre un plan integrat de dezvoltare regional, conform caruia in anul 2022, Aeroporturile Bacau, Iasi si Suceava ar trebui sa aiba un trafic total de un milion de pasageri anual.

Investitiile de la Bacau includ realizarea unui terminal de pasageri cu o capacitate de 300 persoane/ora, in regim parter si etaj, cu sali de asteptare si pentru bagaje, trei porti de imbarcare, turnul de control, uzina electrica, centrala termica, inca un terminal si o parcare cu 289 de locuri. Intreaga investitie se ridica la peste 12 milioane euro, inclusiv TVA, iar termenul avansat acum este anul 2016.

Pista va fi construita din fonduri europene. Se doreste si realizarea unei cai de acces directa intre parcarea aeroportului si sensul giratoriu de la intrarea in Bacau dinspre Onesti, astfel ca traficul pentru aeroport sa nu mai treaca prin oras. De asemenea, s-a propus largirea strazii dintre aeroport si intersectia de pe Calea Republcii, in perpectiva cresterii volumului de trafic, inclusiv cu autocare.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/mobilizare-de-forte-pentru-modernizarea-aeroportului/#sthash.wdYAJAkX.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.