spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Antonescu demisioneazã, Bichinet comenteazã!

- Advertisement -

Crin Antonescu, demisie de la sefia Senatului. Cine-i urmeazã gestul, la Vaslui?

DEMISIE Ieri, Antonescu a anuntat în plenul reunit al Parlamentului cã renuntã la presedintia Senatului. Imediat dupã anunt, parlamentarii liberali au scandat repetat „Demisia”, la adresa premierului Victor Ponta. Presedintele PNL a pãrãsit prezidiul si a luat loc în bãncile ocupate de parlamentarii liberali. Un gest care a impresionat electoratul din judetul Vaslui, dar care ridicã o întrebare: cine-i va urma gestul, în judet, dintre cei care ocupã posturi cheie în administratia publicã a judetului? Corneliu Bichinet, vicepresedintele liberal din fruntea CJ Vaslui, spune cã nu crede cã va exista cineva care sã-i cearã demisia, dintre fostii colegi de la USL.

Demisia lui Antonescu a fost provocatã de o remarcã a premierului Victor Ponta, care a spus cã „Nu mã veti vedea anuntând cã demisionez, fãrã sã o fac”. Imediat, Antonescu a plecat de la prezidiu la microfon pentru a-i da dreptul la replicã, în pofida încercãrii presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a vrut sã-l împiedice sã ia cuvântul. Anterior, într-o interventie de la tribunã, Antonescu îi ceruse premierului Victor Ponta sã demisioneze împreunã ca semn cã USL nu mai existã. „Domnule prim-ministru Victor Ponta, dvs. vedeti în prezenta mea în fruntea Senatului semnul cã USL nu mai existã. Vã spun eu: USL nu mai existã! Aveti curaj ca sã ne convingem amândoi sã demisionãm acum din functiile pe care le-am obtinut ca USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toatã lumea, aveti consilierii, avem presa, eu demisionez frumos de la sefia Senatului pe care mi-a dat-o USL, dvs. din functia de prim-ministru pe care v-a dat-o USL”, a declarat Antonescu, de la pupitrul Parlamentului. Antonescu a continuat: „Nu stiu rãspunsul. Nu facem asta, nu aveti acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauzã cã trebuie sã treceti pe la Cotroceni, cã ati mai trecut, nu-i vorbã, ci pentru cã, îmi pare rãu sã spun, dar e adevãrat: Eu dacã nu mai sunt presedintele Senatului, sunt acelasi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastrã, dacã nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic”. Parlamentarii din bãncile puterii au început sã scandeze „Demisia! Demisia!”. Antonescu a asteptat sã se mai potoleascã larma si apoi le-a spus parlamentarilor USD: „Despre asta era vorba! Eu demisionez din functia de presedinte al Senatului”. Un gest incredibil, al unui politician care a demonstrat cã nu tine de un scaun din toate puterile sale, doar pentru orgoliul personal. La Vaslui, gestul liderului PNL a provocat uimire, dar si aprecieri.

Corneliu Bichinet: „Dl. Antonescu nu a asteptat sã se facã de cãcat”

„Eu cred cã dupã emisiunea cu Gâdea, din urmã cu câteva seri, am vãzut un Antonescu profund, echilibrat si stãpân pe el. Astãzi (marti, 4 martie, n.r.) am vãzut un Crin Antonescu lucid. Nu a asteptat sã-l dea afarã din Senat si sã se facã de cãcat, asa cã a demisionat. Din punctul meu de vedere, asa procedeazã un adevãrat bãrbat de stat. Acum, Guvernul stabilit de premierul Victor Ponta are de înfruntat câteva obstacole – plângerea PDL la Curtea Constitutionalã si girul presedintelui Republicii, girul lui Bãsescu. Parlamentarii PNL au participat la vot, însã nu au sustinut Guvernul, pentru cã este lesne de înteles cã nu puteau sã îi sustinã pe unguri la guvernare, iar liberalii sã plece care încotro”, explicã Bichinet. Acesta spune cã, la Vaslui, existã unguri cu personalitate. „Eu nu am nimic cu ungurii, mai ales cã un bun prieten de-al meu din judetul Vaslui, coleg de-al vostru, s-a metamorfozat acum doi ani în ungur si eu cred cã dl. Nicu Vârlan reprezintã esenta maghiarimii. Ce-i Frunda sau Tokes în raport cu ungurul Vârlan…?!”, mai spune vicepresedintele Consiliului Judetean.

Nu vor fi demisii surprizã în administratia vasluianã!

Dupã demisia lui Antonescu de la sefia Senatului ne-am pus întrebarea dacã vor fi si alti liberali în judet care sã-i urmeze gestul. „Îi transmit domnului Buzatu sã se îmbrace frumos si sã astepte demisiile directorilor PNL”, a spus, ironic, presedintele PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, în urmã cu câteva zile, semn cã sefii liberali nu-si vor pãrãsi posturile de bunãvoie. L-am întrebat pe vicepresedintele Bichinet dacã are de gând sã-i urmeze gestul sefului de partid si sã-si anunte demisia. „La Consiliul Judetean am avut o întelegere, aceea ca PC, PNL si PSD sã-l sustinem cu totii pe dl. Dumitru Buzatu la functia de presedinte. Am colaborat bine cu coechiperii, am fãcut treburi importante, mã achit de sarcinile care îmi revin în Consiliul Judetean, n-o fac nici pe prostul, nici pe nebunul si nici nu-mi arog merite care nu-mi apartin. Sunt coleg alãturi de Dumitru Buzatu si Vasile Mihalachi, eu am fost o legislaturã presedinte, Vasile Mihalachi a doua legislaturã si acum a ajuns prin concurs dl. Buzatu. Dacã cineva îmi va cere demisia, eu voi sti ce sã-i rãspund, dar nu am auzit pe nimeni sã rosteascã aceastã propozitie si probabil nici nu se va întâmpla doarece comportamentul meu a fost de întelegere si colaborare, nu de lupte sterile”, a mai adãugat Corneliu Bichinet. Vicepresedintele CJ a anuntat cã, în cursul zilei de astãzi, va participa la o întâlnire cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Bacãu, alãturi de alti patru colegi liberali, unde se va stabili strategia pentru alegerile europarlamentare.

„Vedeti situatia din Ucraina, e nevoie de stabilitate în tara noastrã”

„În mod normal, lucrurile se vor aseza si se vor normaliza în zilele urmãtoare. Guvernul are o legitimitate parlamentarã de 63-64%, programul de guvernare este un program pe care Guvernul si l-a asumat si care va continua, nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Asistãm la mici hãrtuieli politice, însã am vãzut cã premierul a mers la Cotroceni si cred cã va obtine numirea ministrilor. România intrã în normalitate, vedeti ce se petrece în Ucraina si, tocmai de aceea, avem nevoie de o stabilitate politicã, iar UNPR a gândit sã ofere acestui Guvern stabilitatea de care are nevoie pentru a continua mãsurile gândite prin programul de guvernare” – deputat Sergiu Vizitiu, presedintele UNPR Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.