spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Dupã ce a accidentat mortal un om, si-a dat foc la masinã!

- Advertisement -

SOCANT A accidentat mortal un om, dar si-a continuat drumul, cu victima prinsã sub masinã, pe o distantã de 850 m. Bãrbatul de 50 de ani a murit, iar soferul, un tânãr de 28 de ani din localitatea Bãcesti, a gonit zeci de kilometri. S-a oprit într-o vãgãunã, în judetul Bacãu, unde a stropit masina cu benzinã si i-a dat foc. Autoturismul a ars în totalitate. Fântânel Turcanu a fost prins de politisti dupã aproape nouã ore de la accident, iar în cursul serii, magistratii au decis arestarea lui preventivã pentru 30 de zile.

Accidentul a avut loc pe DN 15 D, în urmã cu douã seri, pe raza localitãtii Dumesti. Victima, un bãrbat în vârstã de 50 de ani, care circula pe marginea soselei, a fost acrosatã si târâtã aproape 850 de metri, de o masinã cu volan pe dreapta, condusã de un tânãr de 28 care se grãbea sã ajungã acasã, la Bãcesti. Omul nu a avut nicio sansã. El a fost gãsit fãrã viatã de câtiva localnici, care au sunat la 112. Politistii au pornit imediat în cãutarea vinovatului. S-au format filtre rutiere în localitãtile din apropriere, dar si în judetele învecinate. Dupã nouã ore de cãutãri, Fântânel Turcanu a fost gãsit pe un drum din Bãcesti. În cursul noptii, el si-a incendiat masina în comuna Rosiori, judetul Bacãu, la aproximativ 30 de km distantã de locul accidentului, într-o vãgãunã. Autoturismul a ars complet. Tânãrul a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, care l-au trimis în fata instantei cu propunere de arestare preventivã. Cerera a fost admisã, iar Turcanu a ajuns dupã gratii pentru urmãtoarele 30 de zile. Pentru ucidere din culpã si pãrãsirea locului accidentului, el riscã o pedeapsã de pânã la 7 ani de închisoare.

„Probabil s-a gândit cã a lovit un câine si a dat foc masinii de fricã!”

Asa îl apãrã rudele pe Fântânel, despre care spun cã este puternic afectat de faptul cã si-a pierdut, recent, mama. Încã de la primele ore ale zilei, oamenii s-au adunat în fata Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui pentru a fi alãturi de tânãrul inconstient, care în loc sã opreascã masina, a gonit sute de metri cu victima prinsã sub autoturism. „E un bãiat bun, nu a avut niciodatã probleme cu legea. Acum, cred cã s-a speriat de a procedat asa. Nu stim ce a fost în mintea lui! Poate i-a fost teamã de rudele omului, de politie, nu stim noi. A fugit si a dat foc la masinã. Nu l-am crezut în stare de asa ceva. Era un Passat. Bine cã nu si-a pus capãt zilelor, cã în momente de astea nu judeci prea bine! El era foarte afectat de moartea mamei sale, acum o sãptãmânã! A fost o gresealã!”, a spus una dintre rude. Fratele soferului îi cautã scuze. „Probabil s-a gândit cã a cãlcat un câine si de aceea nu a oprit si si-a vãzut de drum. Ulterior si-a dat seama cã e om. A oprit când era prea târziu. Posibil ca bãrbatul sã fi fost cãzut în mijlocul drumului si nu l-a vãzut. Nu stim ce s-a întâmplat exact. Politistii au spus cã apoi si-a incendiat masina. Nu trebuia sã facã asta, e adevãrat! Are cinci copii acasã, e tânãr, nu are nicio reclamatie la politie. A fost un accident! Ne pare foarte rãu cã s-a ajuns aici!”, a declarat bãrbatul. Politistii au avut suficiente dovezi încât sã-l trimitã pe Turcanu în fata magistratilor. „S-a format o echipã de cercetare complexã formatã din 20 de politisti. S-au instituit filtre rutiere si s-au fãcut cercetãri pe raza localitãtilor învecinate. Politistii l-au identificat pe sofer, un tânãr de 28 de ani din Bãcesti. În cursul cercetãrilor, politistii au stabilit cã tânãrul, în timp ce conducea un autoturism cu volan pe partea dreaptã pe DN 15 D, în localitatea Dumesti, a acrosat victima, pe care a târât-o pe o distantã de aproximativ 850 metri. Soferul a pãrãsit locul accidentului fãrã a anunta organele de politie cu privire la producerea acestuia. S-a deplasat cu autoturismul pe raza comunei Rosiori, din judetul Bacãu, unde a incendiat masina, în vederea distrugerii urmelor accidentului. Acesta a ars în totalitate si a fost gãsit de cãtre politistii vasluieni într-o vãgãunã. El este cercetat pentru ucidere din culpã si pãrãsirea locului accidentului”, a afirmat Alina Tonicã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Dupã câteva ore de audieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, Turcanu a ajuns în fata instantei de judecatã care a emis pe numele sãu mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.