spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Un spectacol inconfortabil

- Advertisement -

“Calin (povestea moderna)”, premiera de duminica a Teatrului Bacovia nu este un spectacol obisnuit. Nu are la baza o piesa conventionala, un text vorbit, fiind un proiect teatral modern, constituit pe marginea a trei teme din tot atâtea surse de inspiratie. Este vorba, reproducem din caietul-program, de tema sinuciderii si a singuratatii, tema iubirii, a zburatorului, tema timpului si energia personajului.

Cei doi dramaturgi ai acestei montari non-verbale sunt Hannah Wolf si Horia Suru, ei având ca punct de pornire si de sprijin monodrama „Wunschkonzert” de Frantz Xaver Kroetz, poemul eminescian „Calin (file din poveste)” si un scenariu al lui Hannah Wolf, intitulat „The clock ticks the water drips” („Ceasul ticaie/bate, apa picura”).

Cam ciudata si aleatorie alaturare, asa ai zice, cel putin la prima vedere. Dar cum imaginatia e libera, orice devine posibil daca e si sustinut coerent intr-un spectacol. Iar spectacolul semnat de Horia Suru este unul care transmite emotie, având intensitate dramatica. Dupa reusita cu „We are Camera” de Fritz Kater, un bun spectacol de studio, tânarul regizor, care se afirma acum in teatrul independent, revine la Bacau si ii ofera, din nou, Elizei Noemi Judeu prilejul de a face un personaj memorabil, asa cum ea realizase si in spectacolul mentionat.

VIDEO: Un spectacol inconfortabil

Protagonista in „Calin (o poveste moderna)” actrita se lasa topita in personaj, intrupându-l cu totala dedicatie. Am urmarit-o cu atentie in „Wunschkonzert” („Muzica la cerere”), pentru ca o vazusem, acum câtiva ani, la o editie a FNT-ului, pe excelenta Anne Tismer in spectacolul celebrului regizor german Thomas Ostermeier, si Eliza nu m-a dezamagit. Eliza Noemi Judeu are stofa de mare actrita, una de factura speciala.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/video-un-spectacol-inconfortabil/#sthash.SrStIdtc.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.