spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Presedinta Judecãtoriei Iasi se transferã la Curtea de Apel

- Advertisement -

Magistratul Anda Ciocântã-Crisu, presedinte al Judecãtoriei Iasi, va activa de la 1 aprilie la Curtea de Apel Iasi. Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângã Judecãtorie va pleca si el la Vaslui.

Miscãri de trupe în justitia ieseanã. Unul dintre cei mai cunoscuti magistrati din Iasi, judecãtoarea Anda Cio¬cântã-Crisu, se va transfera în aproximativ o lunã la cea mai înaltã instantã din Iasi. Sectia pentru judecãtori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, în sedinta de pe 25 februarie, transferul Andei Ciocîntã-Crisu, înce¬pând cu data de 1 aprilie, la Curtea de Apel Iasi. „De asemenea, Sectia pentru judecãtori a hotãrât eliberarea doam¬nei judecãtor Crisu-Ciocântã Anda din functia de presedinte al Judecãtoriei Iasi, începând cu data transferului”, se aratã în hotãrârea reprezentantilor CSM.

Adjunctul Parchetului de pe lângã Judecãtorie pleacã la Vaslui

Anda Ciocântã-Crisu se aflã la cel de-al doilea mandat în functia de presedinte al Judecãtoriei Iasi, în trecut ea fiind sefa Sectiei penale de la Tri¬bunalul Iasi. Cel mai probabil, jude¬cãtoarea ieseanã va ocupa golul lãsat de plecarea recentã a douã judecãtoare din Sectia penalã a Curtii de Apel Iasi, Maria Cenusã si Gabriela Scripcaru. Contactatã telefonic, Anda Ciocântã a precizat cã, în contextul intrãrii în vigoare a noilor coduri, considerã cã transferul la Curtea de Apel este unul benefic pentru traseul sãu profesional, datã fiind si complexitatea cauzelor de la aceastã instantã. „Prin acest transfer se va vacanta postul de presedinte al Judecãtoriei urmând a fi scos la concurs, cel mai probabil, în perioada aprilie- iunie de cãtre CSM”, a spus Ciocântã. Judecãtoarea si-a pus sem¬nãtura si pe noul Cod Penal editat de Editura Hamangiu, alãturi de alti colegi din justitie realizând comentarii pe noile norme legale, sub coordonarea judecãtorului constitutional Tudorel Toader. Volumul urmeazã a fi lansat în luna martie. Plecarea lui Ciocântã de la conducerea Judecãtoriei Iasi vine la scurt timp dupã intrarea în concediu maternal a vicepresedintelui acestei instante, Irina Rusu, înlocuitã temporar de Maria Falcan. Si la Parchetul de pe lângã Ju¬decãtoria Iasi se vor produce modificãri în ceea ce priveste organigrama. Prim-procurorul adjunct al acestei institutii, Irina Perjoiu, se va transfera la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, începând cu data de 7 martie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.