spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Pașapoartele biometrice și frigiderele goale

- Advertisement -

Primele reacții la decizia parlamentului european de a ridica vizele pentru moldoveni nu denotă entuziasm. Problema trebuie analizată atent, dacă dorim să evităm surprizele pe care i le poate furniza clasei politice noua situație. E știut că actuala guvernare mizează mult din punct de vedere electoral pe această decizie, ca un „antidot” pentru refacerea imaginei ei deloc agreabile.

Pot exista mai multe cauze care explică lipsa de entuziasm a moldovenilor în fața perspectivei de a deveni posesorii pașapoartelor biometrice ce le deschide calea în Europa. Prima ar fi însuși costul ridicat al acestor pașapoarte, a doua – numărul nesemnificativ al moldovenilor care ar dori să meargă în Europa, a treia – faptul că aceste pașapoarte ne le oferă dreptul la muncă în Europa, a patra – slaba informarea a societății despre beneficiile ce le oferă regimul liberalizate de vize…

Lipsa de entuziasm nu trebuie însă să conducă la subestimarea importanței acestei mici victorii(mici, dar, totuși, istorice) în marele război al moldovenilor pentru apropierea de Europa. Putem presupune că o informare mai activă a populației ar putea trezi un interes mai mare față de această oportunitate. Aceasta însă nu anulează surprizele despre care vorbeam la început: ar fi greșit dacă actualele partide de la guvernarea ar miza prea mult pe această decizie în campania electorală.


Pe moldoveni îi vor convinge să voteze „cum trebuie” nu pașapoartele biometrice, ci frigiderele pline, o justiție independentă, o administrație profesionistă și necoruptă, medicamentele mai ieftine ș.a.m.d. Lista e lungă și partidele o cunosc.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.